CE Dealer Team tutulla kokoonpanolla MM-sarjaan

15.3.2024 / 12:34

[ A- ] / [ A+ ]

Suomaisvetoinen CE Dealer Team lähtee rallicrossin MM-sarjaan tavoittelemaan menestystä tutulla kuskikaksikolla.

CE Dealer Teamin kuljettajina jatkavat moninkertainen osakilpailuvoittaja Niclas Grönholm sekä viime kaudella hyviä näyttöjä antanut ruotsalainen Klara Andersson.

CE Dealer Team liittyi rallicrossin MM-sarjaan kaksi vuotta sitten ja sijoittui valmistajien sarjassa kolmanneksi heti ensimmäisellä kaudellaan ennen kuin nousi toiseksi viime vuonna. Tuleva kausi julistaa olevansa “Battle of Technologies” jossa huippuluokan sähköiset RX1e-autot kohtaavat ensimmäistä kertaa kestävää polttoainetta käyttävät RX1-autot.

– Olen älyttömän innoissani tulevasta kaudesta ja mahdollisuudesta kilpailla maailman parhaimpia kuskeja vastaan, intoilee Grönholm, jolla on vyöllään seitsemän osakilpailuvoittoa.

Voittojen lisäksi 27-vuotias Grönholm on kolmena edellisenä vuonna sijoittunut MM-pronssille. Mieli halajaa luonnollisesti kirkkaammille mitaleille.

– Totta kai voittaminen on aina tavoitteena, mutta lähestyn jokaista kisaa nöyrin mielin. Jokainen kausi tuo uudet haasteensa ja toisaalta mahdollisuutensa kasvaa, ja olen sitoutunut antamaan kaikkeni menestyksen saavuttamiseksi. Odotan innolla, että päästään kisaamaan ja näyttämään, mihin tiiminä pystymme.

Klara Andersson teki MM-debyyttinsä vuonna 2022, ja on sen jälkeen vakiinnuttanut asemansa kärkikuljettajien joukossa. Hän teki historiaa jo tulokaskaudellaan oltuaan Portugalin osakilpailussa kolmen joukossa ensimmäisenä naisena. Viime kauden päätösosakilpailussa Hong Kongissa ruotsalainen otti komeasti alkuerävoiton.

– Olen otettu, että saan edustaa tälläkin kaudella CE Dealer Teamia ja olen innoissani, että saan olla osa tiimiä, joka tavoittelee menestystä. Tavoitteenani on auttaa tallia voittamaan tiimien mestaruus ja kaikkemme tehdään sen eteen, että tuo tavoite saavutetaan, Andersson kertoo tiedotteessa.

Kolmanteen kauteensa starttaava Andersson odottaa kauden alkua innolla.

– Tämä kausi on varmasti mielenkiintoinen, kun eri teknologiat kohtaavat. Ja on todella mahtavaa, että kauden päätösosakilpailu ajetaan Australiassa. Olen valmis kohtaamaan tulevan kauden haasteet, joten toivottavasti tästä vuodesta tulee spesiaali.

Rallicrossin MM-sarja starttaa Ruotsin Höljesistä heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.


Facebook kommentit