Citroen-pomo uudesta WRC-autosta: ”Fanit pitävät tästä”

19.4.2016 / 10:00
Citroen on testannut onnistuneesti ensi vuoden WRC-autoaan. Auton väritys on hämäävä, ja auton muodoista on vaikea saada kunnollista käsitystä. (kuva: Citroen Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Citroen on saanut valmiiksi uuden WRC-autonsa ensimmäiset testit. Autonvalmistaja tuo MM-sarjaan 2017 uuden säännön mukaisen auton, joka on aiempaa näyttävämpi, tehokkaampi ja äänekkäämpi.

Kansainvälinen autoliitto FIA lukitsi WRC-autojen uudet tekniset säännöt jo viime syksynä, ja tallit ovat päässeet rauhassa suunnittelemaan ja rakentamaan uusia autojaan. Volkswagen on testannut tulevaa autoaan jo pitkään, ja nyt myös Citroen julkisti ensimmäiset viralliset kuvat ja tiedot tulevasta autostaan.

– Auto on pitkälti sellainen kuin uskoimmekin sen olevan, kun olimme saaneet uudet säännöt selväksi. Kaikki ne osa-alueet joita halusimme kehittää, kuten ääni, vauhti ja raju ulkonäkö, on saatu tehtyä. Rallifanit pitävät tästä uuden ajan WRCstä, sanoo Citroenin tallipäällikkö Yves Matton tallinsa tiedotteessa.

Uusien autojen suurimmat muutokset fanin silmään ovat juuri ulkonäössä, sillä säännöt sallivat suuremmat ns. spoilerit. Autot ovat myös äänekkäämpiä ja moottoritehoiltaan noin 20 prosenttia aiempaan tehokkaampia.

Uutta Citroenia on testattu Ranskassa. Ensimmäisen kerran uusi Citroen WRC näki päivänvalon huhtikuun alussa lyhyessä testissä tehtaan liepeillä. Ensimmäisen koeajon suoritti tallin testikuljettaja Alex Bengue. Ensimmäisen varsinaisen soratestin ajoi tehdastallin kuljettajista Kris Meeke.

Ensimmäinen testisessio kesti neljä päivää. Meeke ajoi kolme ensimmäistä päivää ja viimeisenä testipäivänä ratin taakse pääsi Craig Breen.

– Testi sujui aikataulussa ja ilman suuria ongelmia. Jatkamme testaamista soralla, ja sen jälkeen asvaltilla, Matton sanoo.

Katso video testeistä.

Miiro Koivula, @MiiroKoivula


Facebook kommentit