Citroenin alkukauden ainoa valopilkku ei kilpaile Meksikossa – “Päätös tehtiin jo ennen kauden alkua”

23.2.2017 / 13:52
Craig Breen vauhdissa Ruotsin MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan alkukauden ehdottomasti suurin pettymys on ollut Citroen, joka kahdesta ajetusta osakilpailusta on onnistunut saalistamaan merkkimestaruuspisteitä yhteensä vain 26. Meksikossa ranskalaistallia edustavat Kris Meeke ja Stephane Lefebvre, joten parhaat tulokset alkukauden osakilpailuista ajanutta Craig Breenia ei mukana kilpailussa nähdä.

Citroen on ajattanut kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa ja Ruotsissa kahta vuoden 2017 WRC-autoa, sekä yhtä vanhaa DS3 WRC:tä. Tallin ykköskuljettaja Kris Meeke luonnollisesti kilpailee koko kauden uudella kalustolla, mutta britti on onnistunut keräämään alkukauden kisoista tähän mennessä vasta kaksi MM-pistettä. Stephane Lefebvre ajoi Monte Carlossa uudella kalustolla yhdeksänneksi ja Ruotsissa sijoitus oli vanhalla DS3:lla kahdeksas.

Meeke ja Lefebvre nähdään Citroenin kuljettajaduona myös Meksikossa, mutta sen sijaan hyviä tuloksia ajanut Craig Breen ei kauden kolmannessa MM-rallissa pisteistä taistele. 20 MM-pistettä kahdella viitossijalla saalistanut Breen ajoi Monte Carlossa vanhalla kalustolla ja Ruotsissa alla oli uusi Citroen. Meksiko jää nyt siis väliin ja Breenin mukaan päätös tästä oli tehty jo ennen kauden alkua, jota nyt ei siis lähdetty muuttamaan.

– Valitettavasti emme aja Meksikossa, vaan käymme ajamassa ainoastaan nuotitusvaiheen. Tämän päätöksen tiimi teki jo ennen kauden alkua. Olemme taas mukana Korsikalla, Breen kirjoitti Instagram-tilillään.

Citroen on valmistajien MM-sarjassa kahden osakilpailun jälkeen neljäntenä, 47 pistettä sarjaa johtavaa M-Sportia perässä. Meksikon MM-ralli ajetaan 10.-13. maaliskuuta ja Korsikan MM-ralli 7.-9. huhtikuuta.

WRC-autot (2017) Meksikossa

M-Sport (Ford)

Sebastien Ogier
Ott Tänak
Elfyn Evans

Hyundai

Hayden Paddon
Thierry Neuville
Dani Sordo

Citroen

Kris Meeke
Stephane Lefebvre

Toyota

Jari-Matti Latvala
Juho Hänninen

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit