MOTORSPORT

Crazy Miken tavoite ei täyttynyt, iloinen perheuutinen ilahdutti – “Aika hieno tunne”

Mauri “Crazy Mike” Uuskoski kilpaili lauantaina Tanskassa, missä ajettiin rallicrossin Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan mestaruudesta. Uuskosken tavoitteena ollut NEZ2000-luokan voitto jäi saavuttamatta, mutta mieltä lämmitti koti-Suomesta kesken kilpailumatkan saatu iloinen perheuutinen.

Nysumin rata Tanskassa ei ollut Mauri “Crazy Mike” Uuskoskelle uusi tuttavuus, olihan kärköläläinen kilpaillut siellä aiemmin kolme kertaa. Aiemmin rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruudesta oli ajettu NEZ-sarjan puitteissa useammassakin osakilpailussa, mutta tänä vuonna mestaruudet ratkaistiin kerrasta poikki systeemillä. NEZ2000-luokassa kilpaillut Uuskoski lähti Tanskaan luottavaisin mielin, vaikka alkuvalmisteluissa omat haasteensa olikin ollut.

– Oli hiukan ongelmia kytkimen kanssa, mutta kaikki tuli kuntoon ja autoon aiemmin tullut vaihdelaatikko toimii hyvin ja tekee auton kilpailukyvylle hyvää, Uuskoski ennakoi tiedotteessaan.

Myös sääennusteita Tanskan ilmatilan osalta oli tutkittu tarkkaan ennen matkaan lähtöä.

– Ennustavat sateita. Se sopisi hyvin meille ja tasoittaisi voimakkaiden takavetoisten etua meidän etuvetoiseen autoon. Voitto on tavoitteena, Uuskoski korosti.

NEZ2000-luokassa mukana oli 21 kuljettajaa. Harjoituksissa Uuskoski oli nopein ja ensimmäinen alkuerä toi kuudennen sijan.

– Sain hyvän lähdön, mutta toisella kierroksella Peugeotin moottorista hävisi tehoja. Auton perä liitää liukkaalla, mutta keulassa on hyvin pitoa. Se on tärkeintä, Uuskoski kuvaili.

Toisessa ja kolmannessa alkuerässä Uuskosken vauhti oli sillä tasolla, että paikka semifinaaleihin aukesi ja lähtöruutu siihen oli kolmannessa rivissä, viidennessä lähtöruudussa.

– En ottanut riskejä kolmannessa alkuerässä. Sade hiukan lakkasi ja asfalttiosuudet alkoi kuivamaan.

Semifinaalissa Uuskosken harmina olivat renkaat, jotka kirjaimellisesti sulivat alle ja pitoa ei löytynyt. Uuskoski kuitenkin taisteli tiensä finaaliin, missä sijoitus oli lopulta neljäs.

– Oli tosi lähellä kolmas tila, mutta tein itse virheen, kun edellä mennyt tuli lisälenkiltä. Siinä tuli ahdasta. Vesisade jatkui finaalissa. Vaikka sitä toivoin, niin tuulilasi oli aika tukossa ja näkyvyys huono. Jäi kyllä harmittamaan se kolmas tila, Uuskoski totesi finaalin jälkeen.

Kotimatkalle ei tarvinnut kuitenkaan lähteä allapäin, siitä piti huolen perjantaina koti-Suomesta saapunut iloinen perheuutinen.

– Tyttäreni sai poikavauvan. Aika hieno tunne tässä on.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com