MOTORSPORT

Crossimestari Kalliokoski mukana SM-rallissa – “Kipinä syttyi Tuurissa”

Alahärmäläinen Jere Kalliokoski osallistuu tulevana viikonloppuna ajettavaan SM Pohjanmaa Ralliin F-ryhmän Volvollaan. Rallicrossissa kolme Suomen mestaruutta voittanut Kalliokoski ajaa kartanlukija Jukka-Pekka Vistinmäen kanssa Suomi cup-luokassa.

Kilpailu on kaksikon toinen yhteinen tällä kaudella. talvella Kalliokoski ja Vistinmäki ajoivat Tuurin SM-rallissa nousujohteisen kilpailun, joka päättyi kolmanteen sijaan. 

– Rallissa on hieno tunnelma. Kun lähdetään pätkälle on vähän perhosia vatsanpohjassa ja heti kun tullaan maalin, katsellaan millainen aika tuli ja vertaillaan muiden aikoja. Koko viikonlopussa on nuotittamisesta lähtien aivan omanlaisensa fiilis. Tuurissa syttyi taas rallikipinä, Kalliokoski kertoo tiedotteessaan. 

SM Pohjanmaa Ralli on Kalliokosken uran seitsemäs ralli, tavoitteena on päästä maaliin, opetella nuotista ajamista ja tehdä se mahdollisimman virheettömästi, tulostavoitetta härmäläinen ei autokunnalle aseta. Valmistautuminen ralliin tapahtui Ylistaron maisemissa testierikoiskokeella. Auto toimi hyvin, mutta kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

– Ajettiin reilut parikymmentä kilometriä; Volvo pelasi hyvin, mutta viimeisellä vedolla osuttiin vähän turhaan kovaa uraan ja meni rengas, ajeltiin rauhassa varikolle ja lähdettiin kotiin saunomaan.

– Tavoitteena on päästä maaliin ilman suurempia virheitä ja saada taas nousujohteinen kilpailu, ei niin että nilkutetaan kolmella renkaalla koppa kierossa varikolle. Kaikki on nyt valmiina ja hyvillä mielin odotetaan, että päästään taas ajamaan.

Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantaina illansuussa Seinäjoen keskustan yleisöerikoiskokeella, illan aikana ajetaan kolme erikoiskoetta. Lauantaina reitille lähdetään Seinäjoen torilta klo 10.01 ja maaliin tullaan samaan paikkaan illalla klo 18.15, Kalliokosken ja Vistinmäen kilpailunumero on 77.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com