MOTORSPORT

Crosskartit käynnistivät Rallicross SM -kauden

Rallicross SM -kausi 2024 käynnistyi crosskart-luokkien osalta menneenä viikonloppuna aurinkoisessa kelissä Karvian moottoriradalla. Puitteet oli kunnossa, kun radalla ajettiin nyt ensimmäistä kertaa crossilajien SM-pisteistä.

Crosskartien kuninkuusluokka Xtrem sujui hallitsevan Suomen mestarin Riku Huuhkan komennossa. Huuhka jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja nakutti erävoitot kaikista neljästä ajamastaan lähdöstä. Xtrem-luokassa toiseksi ajoi Ville Viitanen ja kolmas oli Henri Mannismäki.

– Ei oikein paremmin olisi voinut mennä, neljä lähtöä ja neljä voittoa. Sora sopii itselle helkatin hyvin; pääsee ajamaan poikittain, Huuhka totesi finaalin jälkeen hymyssä suin.

Xtrem Junioreissa saatiin uusi osakilpailuvoittaja, kun viime kauden 125/250cc -luokan SM-hopeamitalisti Pauli Turpeinen piti muut takanaan alkuerissä ja A-finaalissa.

– Päivä alkoi hyvin, kun alkueristä irtosi sijat 1,2 ja 1, jotka oikeuttivat finaalin paalupaikalle. Finaalissa taktiikkana oli nopea ja tasaisen varma suoritus. Nyt on hyvät pisteet taskussa ja tästä on hyvä jatkaa, Turpeinen summasi päiväänsä.

Toiseksi korkeimmat SM-pisteet luokassa kirjasi Peetu Piira ja kolmanneksi ajoi viime kauden 125/250cc -kuutioisten pronssimitalisti Jesper Rantanen, joka ei ollut aivan tyytyväinen kisaansa.

– Omasta mielestä olisi auton puolesta pystynyt parempaan, mutta ihan tyytyväinen olen tähän. Viime kauden jälkeen tehty alustamuutos oli hyvä ja lähtevyys viime kautta parempi. Nyt on tietoa, mitä asioita vielä hierotaan ennen seuraavaa kilpailua. Uusi moottorikin jäi vaihtamatta ja katsotaan, missä kohtaa kautta ehditään sitä testaamaan, Rantanen kertoi.

Minea Perämäki aloitti kautensa erinomaisesti 125/250 -luokassa. Perämäki ajoi erävoitot kaikista kolmesta alkuerästä ja oli ensimmäisenä ruutulipulla myös A-finaalissa. Patrick Ylinen ajoi luokassa toiseksi ja kolmanneksi kovinta vauhtia piti Topias Honkala.

Myös 85-kuutioisten Suomen juniorimestaruustaistelut käynnistyivät Karvian radalta. Avauskisassa nopein oli ensimmäisen osakilpailuvoittonsa napannut Kevin Sundqvist ennen hallitsevaa Suomen juniorimestaria Iivari Männistöä. Kolmanneksi ajoi Viljami Saarinen.

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ja samalla rallicross-luokkien avauskilpailu ajetaan 15. kesäkuuta Kouvolan legendaarisella Tykkimäen radalla.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com