Crosskart-kausi jatkuu lauantaina Hyvinkäällä

9.2.2017 / 19:13
Näyttääkö Petro Koski tätä kanttia muille kilpailijoille Hyvinkäällä? Se selviää lauantaina.

[ A- ] / [ A+ ]

Finnish Crosskart Challenge –sarja jatkuu lauantaina Hyvinkäällä. Hyvinkään Vauhtipuiston alueella ajettava kilpailu on kauden toinen.

Avauskilpailussa Marttilassa isoimman Xtrem Nez –luokan voitti Alexander Shengeliya ennen Petro Koskea ja Toni Reunasta. Koski teki paluun vauhdikkaaseen ja näyttävään lajiin puolentoista vuoden ajotauon jälkeen. Hyvinkäällä hän tavoittelee samanlaista tulosta ja nousua jälleen palkintokorokkeelle.

– Ajomäärään nähden olin tulokseen tosi tyytyväinen. Kerran olin koittanut autoa ennen kisaa. Vähän oli homma hakusessa, mutta ihan hyvin kulki. Tänä vuonna olisi tarkoitus ajaa koko sarja. Viime vuonna ei ollut oikein aikaa, mutta nyt näyttäisi paremmalta. Jos olisin sarjassa kolmen joukossa, niin se olisi kova sana. Lähdetään taas Hyvinkäälle katsomaan mihin vauhti riittää, Ylöjärvellä asuva Koski sanoo.

– Tämä luokka on tavallaan helppo, koska auton rakenteluun ei mene aikaa. Vapaa-aika ei kulu tallissa. Ottaa auton, menee ajamaan ja tulee takaisin kotiin. Crosskart on kiva auto ja nopeakin, ja se hyvin samantyylinen ajaa kuin tavallinen autokin olisi. Hyvä luokka, mm. jokkistakin harrastanut Koski kehuu.

Avauskisan kärkikolmikko janoaa luonnollisesti lisää menestystä. Kovan haasteen Hyvinkäällä tarjoavat vierailevina kuljettajina Niclas Grönholm ja Joni Wiman. Grönholm on ajanut rallicrossin MM-sarjaa ja Wiman puolestaan tyhjennellyt palkintopöytiä USA:n Global Rallycross –sarjassa. Kaksikko tulee mukaan Xtrem NEZ –luokkaan.

– Teki mieli lähteä kilpailemaan johonkin tähän lähelle. Tämä osui nyt mukavasti, ja soitin Jonille, että mitä jos käytäisiin vähän ajelemassa. Crosskartissa on hyvä fiilis, ja jonkun verran olen aiemminkin näitä kisoja ajanut. Kovatasoista kilpailua se on, Grönholm sanoo.

– Tavoitetta en ole miettinyt. Lähdetään pitämään hauskaa ja katsotaan mihin rahkeet riittävät. Top3-sijoituksen olisin tyytyväinen. Näillä näkymin en ehdi kuin tähän kisaan, mutta katsotaan jos myöhemmin ehtisi käydä vielä jossain, hän lisää.

Crosskart-osakilpailuun on ilmoittautunut 28 kuljettajaa. Luokkia on viisi. Crosskartit ajavat osana jääradalle.com-tapahtumaa. Kilpailu käynnistyy lauantaina 11.2. klo 09:00.

Lähde: FCCnet:n tiedote


Facebook kommentit