MOTORSPORT

Deane ykkönen – Rintanen paras suomalainen

Driftingin EM-sarja jatkui viikonloppuna Mondello Parkissa Irlannissa. Juha Rintanen oli suomalaisviisikon paras kuski, vaikka lajiteluissa hämeenlinnalainen oli kaukana kärjestä.

Lajittelujen ykkönen oli James Deane, joka sateen kastelemalla radalla paiskoi toisella vedollaan hurjan 97 pisteen suorituksen. Toinen oli Jakub Przygonski 95,5 pisteellään ja kolmas avauskisan kakkonen Lauri Heinonen. Porilainen sai lajittelusta pisteet 94,5.

Muista suomalaisista Mika Keski-Korpi oli 12., Teemu Peltola 26. ja Juha Rintanen 28. Juha Pöytälaakso oli 33., ja oli näin ollen ensimmäinen putoaja, kun 32 parasta kuskia jatkoi varsinaiseen kaavioon.

Kaaviosta muodostui irlantilaisten näytös, kun finaalissa kohtasivat villillä kortilla mukaan päässyt James Deane ja Duane McKeever. Taistelu kisan voitosta kääntyi Deanelle, kun McKeever kärsi vaihdelaatikko-ongelmista.

Matkalla finaaliin Deane pudotti Top4-vaiheessa Rintasen, jonka kaavio päättyi kahteen tappioon, kun Orjan Nilsen vei kolmannen sijan. Hämeenlinnalainen oli kuitenkin alkuvaikeuksien jälkeen hienosti kisan neljäs.

– Ajaminen oli kaaviossa hyvää, mutta pari ajovirhettä tuli viimeisissä pareissa. Kilpailu on kovaa, joten riskejä on otettava, mikäli aikoo menestyä, Rintanen summasi sosiaalisessa mediassaan.

EM-pistetilanne näyttää kahden osakilpailun jälkeen sinivalkoisin lasein katsottuna hyvältä. Vaikka Heinonen ei neljän joukkoon Irlannissa selvinnytkään, nousi viime kauden EM- kakkonen sarjan kärkeen. Kausi jatkuu heinäkuun alkupuolella Suomen osakilpailulla.

1. Lauri Heinonen (FIN) 136 pistettä
2. Duane McKeever (IRL) 123
3. Kevin Pesur (EST) 116
4. Orjan Nilsen (NOR) 114
5. James Deane (IRL) 112

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com