Debyyttikausi toi Turuselle mestaruuden – “Ei tälläisesta osannut edes haaveilla”

27.9.2016 / 16:34

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Turunen on tuore rallin Suomen mestari SM4-luokassa. Joensuulainen Honda-kuljettaja lähti kauden päättävään osakilpailuun viime viikonloppuna Tampereelle ristiriitaisissa tunnelmissa ja tunnustaa, kuinka palikoiden pitäminen kasassa oli haastavaa alusta alkaen.

– Rallia tultiin ajamaan, mutta perjantaina Pengonpohjaan lähdettäessä alkoi kunnioitus kääntyä jännityksen puolelle. Äärettömän haasteellinen erikoiskoe, jossa kaseikko on kutsunut omiansa useana vuonna. Ei siinä päässyt oikein rytmiin ja tuntui, ettei tästä tule yhtään mitään. Kyllä porukat reitillä ja iltahuollossa varmasti huomasi, että nyt poikaa jännittää, Turunen myöntää tiedotteessaan.

Haparoinnista huolimatta Turunen oli tavoitteensa mukaisesti neljäs perjantain jälkeen. Mikäli pahin uhkaaja Esa Ruotsalainen olisi voittanut kilpailun, tuo kyseinen neljäs sija olisi vaadittu Turusen mestaruuteen. Taistelu jatkui lauantaina ja se kävi odotetun kiivaana pitkin päivää. Turusen matka oli kuitenkin katketa jo aamun ensimmäisellä Savon erikoiskokeella. Hukassa olleiden ajolinjojen vuoksi auto pyörähti ympäri.

– En oikein tiedä mitä edes tapahtui, valui ilmeisesti liian leveäksi ja sitten kolisi. Karin (kartanlukija Kallio) kanssa pohdittiin, että kuinkas päin tässä ollaan ja tuumattiin, että tuli pari muuttujaa mestaruusjahtiin. Olihan se aika pysäyttävä hetki, mutta onneksi aikahukka oli maltillinen. Pätkän maalissa sitten ihmeteltiin miten loppupäivä ajetaan kilpaa lava-autoksi muuttuneella Hondalla.

Turusen onneksi auton vauriot olivat kosmeettisia, toki hyvin massiivisia sellaisia. Tästä huolimatta kilvanajo jatkui kovalla sykkeellä, kunnes ratkaisun hetket mestaruudesta nähtiin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Ruotsalainen  päätti kilpailunsa ulosajoon ja tämän johdosta Turusen tehtäväksi jäi ajaa maaliin, eikä keskeytyskään olisi enää mestaruutta voinut viedä. Näin ollen Rallybaron-tiimin kuljettaja nousi SM4-luokassa kirkkaimmalle sijalle vieden heti debyyttikaudellaan Suomen mestaruuden.

– Oli melkoinen vuosi, ei tällaisesta osannut edes haaveilla. Matkaan mahtui epäonnea ja hienoja onnistumisia, nyt ei oikein osaa edes kuvailla tunnetta, sanoista puhumattakaan. Mutta tässä tulos, kun ei annettu tuumaakaan periksi. Se oli se ratkaiseva hetki, Turunen kuvailee.

Lähde: Rallybaronin tiedote
Kuva: Jari Nurminen


Facebook kommentit