MOTORSPORT

Dixon taituroi Long Beachin kisan voittoon

Scott Dixonin maltti ja kokemus toivat arvokkaan voiton kauden toisesta IndyCar-sarjan osakilpailusta.

IndyCar-kauden toinen osakilpailu ajettiin Long Beachin katuradalla. Scott Dixon, joka lähti kisaan kahdeksannesta ruudusta, ajoi kisan kärjessä viimeiset 34 kierrosta käymättä kertaakaan varikolla. Samalla hän onnistui pitämään takanaan rajusti hyökänneen Colton Hertan, joka vastaavasti ajoi vähemmän taloudellisella taktiikalla.

– Se oli rankkaa, todella rankkaa. Suoraan sanottuna en uskonut, että selviäisimme maaliin asti. Varikolta kerrottiin jatkuvasti polttoaineen määrästä. Se oli lähellä, muttei tarpeeksi – onneksi olimme rajan turvallisella puolella, Dixon totesi kisan jälkeen.

Voitto oli Dixonin toinen Long Beachilla, edellinen oli vuodelta 2015. Voittomarginaaliksi jäi tällä kertaa 0,979 sekuntia. Kisan kolmas oli hallitseva mestari Alex Palou. Sarjan kärjessä olleelle, ensimmäisen kisan voittaneelle ja Long Beachin kisaa alkuvaiheessa johtaneelle Josef Newgardenille kisa oli pettymys. Newgarden oli pitkään Dixonin pahin uhkaaja, mutta kontakti kisan lopulla Hertan kanssa pudotti hänet lopulta neljänneksi.

Neulansilmässä Herta osui Newgardenin auton perään, jonka seurauksena Newgardenin auton perä nousi hetkellisesti ilmaan. Tämä aiheutti hetkellisen käyntikatkon, jonka ansiosta Herta ja Palou onnistuivat ohittamaan Newgardenin.

– Se näytti selvältä; hän teki virhearvion ja osui minuun, Newgarden totesi.

– En sano varmaksi, että olisimme saavuttaneet Dixonin. Minun oli vaikea saada sellaista kyytiä, jota olisin tarvinnut. Uskon, että kierroksella ohitettavat olisivat tarjonneet minulle mahdollisuuden, joten odotin sitä, koska se olisi ollut varmastikin viimeinen mahdollisuuteni. Jää vain arvailtavaksi, olisiko se onnistunut vai ei, hän jatkoi.

Kisassa debytoi hallitseva F2-mestari Theo Pourchaire, joka tuurasi käsileikkauksesta toipuvaa David Malukasia. Ranskalaiskuski osoitti nopean sopeutumiskykynsä ja oli ensimmäisessä kisassaan 11. ja paras tulokas.

Kausi jatkuu jo viikon päästä Alabamassa Barber Motorsports Parkin radalla.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com