MOTORSPORT

Dramaattinen loppu Illinoisin NASCAR-kisassa

Ryan Blaneyn varmalta näyttänyt voitto suli viimeisellä kierroksella, kun hänen autostaan loppui polttoaine. Voittoon ajoi lopulta Blaneyn tallikaveri Austin Cindric.

Ryan Blaneyn voittomahdollisuudet alkoivat kirkastua aikaisen varikkopysähdyksen myötä kierroksella 176. Austin Cindric pysähtyi kierrosta ja Joey Logano kolmea kierrosta myöhemmin, joten Blaney nousi tässä kohtaa Cindricin edelle ja alkoi raivata tietään kohti kärkeä, kun hänen edellään olleet autot tekivät omat varikkopysähdyksensä.

Kierroksella 217; 23 kierrosta ennen maalia Kyle Larson pysähtyi, Blaney nousi kisan kärkeen. Hän sai kuitenkin Toyota-kuski Christopher Bellin kantaansa. Pian kaksikko vuorotteli kisan kärjessä, mutta moottoriongelmat pakottivat Bellin nostamaan jalan kaasulta ja mies tippui kauas kärkikahinoista.

Kisa oli täysin Blaneyn hallinnassa, mutta juuri ennen viimeisen kierroksen alkua hänen vauhtinsa hidastui. Austin Cindric kiitti ja kumarsi, kun voitto tipahti yllättäen hänen syliinsä. Blaney mateli viimeisen kierroksen samalla kun kuski toisensa perään ohitti hänet ja oli lopulta kisan 24.

Voitto oli Cindricin ensimmäinen sitten vuoden 2022, jolloin hän voitti Daytona 500 -kisan. Kuivaa kautta kesti peräti 85 kisan verran. Vaikka voitoton putki katkesikin, Cindricilla oli voitostaan hieman kaksijakoiset fiilikset.

– Viikonloppu oli hieno koko tiimiltä. Mutta totta kai, kun tiimin molemmat autot ajavat kisan voitosta ja kohti kaksoisvoittoa. Olen surullinen heidän puolestaan.

– Voitto on minulle iso asia ja se on iso myös tiimille. Olen iloinen, että pystyin ottamaan voiton, sillä koskaan ei tiedä, milloin päästään juhlimaan uudestaan. Annoin kaikkeni ja toivoin parasta, Cindric summasi kisaansa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com