MOTORSPORT

DTM-avaus Mercedeksen juhlaa – Audit ja Ekström kaukana kärjestä

Rata-autoilun DTM-sarja polkaistiin kilpailulähtöjen osalta käyntiin lauantaina Hockenheimissa, Saksassa. Viime kaudella Audi juhli niin autonvalmistajien, kuin kuljettajienkin mestaruutta, mutta kauden avauksesta tuli kuitenkin hallitsevalle mestarille surkea.

Gary Paffettin jo uran 15. kausi DTM:ssä sai parhaan mahdollisen alun, kun vuoden 2005 DTM-mestari oli nopein kuljettaja aika-ajoissa ja viikonlopun ensimmäisestä kilpailulähdöstä tuli voitto. Voitto oli brittikuljettajalle tässä sarjassa uran 21, kun startteja on takana nyt 167.

Automerkeistä kauden avauskilpailun selkeä ykkönen Hockenheimissa oli Mercedes, jonka kuljettajat Paffettin ja Lucas Auerin johdolla nappasivat kaksoisvoiton ja lisäksi kärkiviisikkoon mahtui peräti neljä Mercedes-kuljettajaa. Timo Glock oli parhaana BMW-kuljettajana kolmas ja Audeista hallitseva mestari, Team Rosbergin Rene Rast vasta yhdeksäs. Rast hävisi voittajalle reilut 18 sekuntia.

– Se, että ensimmäisestä kilpailusta tuli meille vaikea, ei tullut aivan täytenä yllätyksenä. Jo aika-joissa olimme puoli sekuntia perässä nopeinta aikaa ja se tottakai kertautuu kilpailussa. Paperilla puoli sekuntia ei ole paljon, mutta DTM:ssä ero on valtava. Emme aio jättää kiveäkään kääntämättä sunnuntain kilpailun osalta sen suhteen, että tulemme parantamaan suoritustamme, Audi Motorsportin johtaja Dieter Gass kommentoi tiedotteessa.

Uransa viimeistä DTM-kilpailua ajava Mattias Ekström oli varsin odotetusti kaukana kärjestä, jäihän ruotsalaismestarilta kautta edeltävät testit kokonaan ajamatta ja muutenkin kilometrit ennen varsinaista kilpailua Audin uudella DTM-autolla olivat jääneet vähiin. Ekström oli aika-ajoissa 18. ja kilpailusta tuli 17. sija. Ekströmin kohdalla sijoitukset tässä kohtaa ovat tosin se vähemmän tärkeä asia, tärkeintä Ekströmille kun oli päästä jättämään jäähyväiset sarjalle ja sen faneille radalla ja kilpailussa.

Viikonlopun toinen kilpailulähtö ajetaan tänään sunnuntaina.

Hockenheimin 1. kilpailulähdön tulokset

1) Gary Paffett (GBR) Mercedes 58.03,639
2) Lucas Auer (AUT) Mercedes + 1,449
3) Timo Glock (GER) BMW + 6,514
4) Edoardo Mortara (SUI) Mercedes + 8,198
5) Pascal Wehrlein (GER) Mercedes + 11,391
6) Bruno Spengler (GER) BMW + 15,758
7) Paul Di Resta (GBR) Mercedes + 16,600
8) Daniel Juncadella (ESP) Mercedes + 16,969
9) Rene Rast (GER) Audi + 18,268
10) Loic Duval (FRA) Audi + 19,646

———-

17) Mattias Ekström (SWE) Audi + 30,649

Paffettin keskinopeus: 170,2 km/h
Nopein kierrosaika: Daniel Juncadella 1.34,181

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com