MOTORSPORT

Dumas ja Ford Pikes Peakin valtiaita

Juhannusviikonloppuna 102. kerran järjestetty Pikes Peak International Hill Climb -mäkikisa oli Romain Dumasin ja Fordin juhlaa.

Aikaisemmin viikolla ajetuissa aika-ajoissa Romain Dumas teki uuden Open Class -luokan ennätyksen. Entinen ennätys oli viime vuodelta, sekin Fordin nimissä. Viime vuonna Ford Performance SuperVan 4.2 -autolla ajettu aika oli 3.39,939, mutta nyt Dumas paransi nimissään ollutta ennätystä yli seitsemällä sekunnilla.

Sähköisellä Ford Performance F-150 Lightning EV Demonstrator -autolla kisanneen Romain Dumasin varsinainen voittoaika oli 8.53,553. Ykkössija ei tullut helpolla, sillä Fordissa oli teknisiä ongelmia, jotka pakottivat Dumasin pysähtymään alkumatkasta radan varteen.

Pysähtyminen maksoi lähes puoli minuuttia verrattuna hänen aika-ajoaikaansa, mutta ranskalaiskuskin nopean reagoinnin myötä ongelmat olivat lopulta varsin pienet. Dumas onnistui tekemään autolle täydellisen resetoinnin ja jatkamaan matkaansa. Radan loppuosan hän tuli apinanraivolla ja onnistui nappaamaan kärkipaikan 61 kuljettajan joukossa.

Rataennätyksen haltija Dumas oli tyytyväinen mies ongelmistaan huolimatta.

– Olen otettu, että pystyin ajamaan voittoon. Tämä kisa on kaikkinensa haastava, koska tämä ei muistuta mitään muuta kilpailumuotoa; sinulla on vain yksi mahdollisuus onnistua. Meillä oli alkumatkasta ongelmia, mutta se antoi ainoastaan lisää päättäväisyyttä, jotta saisin ajettua kiinni menetetyn ajan radan loppuosalla.

– Kehitys, joka Fordin sähköautolla on saavutettu sekä vaikeimpien haasteiden kohtaamisessa ja niiden selättämisessä on valtava osoitus kovasta työstä ja omistautumisesta, jonka tiimimme on tehnyt, kiitteli Ford Performance Motorsportin Mark Rushbrook.

– Opimme viime vuonna valtavasti, kun kisasimme SuperVan 4.2 -autolla ja pystyimme hyödyntämään tuota tietoa tämän vuoden kisassa. Tästä eteenpäin suunta on ainoastaan ylöspäin.

Tämän vuoden Pikes Peak oli eurooppalaiskuskien juhlaa, sillä Dumasin lisäksi palkintokorokkeelle nousivat italialainen Christian Merli sekä rallikuskina paremmin tunnettu espanjalainen Dani Sordo.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com