MOTORSPORT

Edes betonieste ei pysäyttänyt Trogenia Virossa – “Tavoitteeni täyttyi vaikeuksista huolimatta”

Lohjalainen Sami-Matti Trogen puhkui intoa ennen Olerex Eesti Rallikross -sarjan kuudetta osakilpailua. Tavoitteena oli napata Junior Super1600 -luokan ykköspaikka haltuun, mutta ennen kilpailua asiat eivät sujuneet toivotusti. Laitse Rally Parkissa ajettu sateinen kilpailupäivä käynnistyi karmaisevalla tavalla.

Lauantaina aamun vapaissa harjoituksissa Sami-Matti Trogenin ajovirheestä johtuen auto osui kovalla vauhdilla painavaan betoniesteesen.

– Auton koko eturipustus tuhoutui täysin ja Set Promotion -tallin huoltomiehille tuli kiire saada auto kuntoon ensimmäiseen alkuerään. Onneksi se onnistui ja pääsin starttiin, tosin ilman harjoittelua, Trogen kommentoi.

Kilpailun allakin oli epäonni matkassa, kun auton tekniikka antoi periksi.

– Olimme Hyvinkäällä testaamassa pari päivää ennen kisaa, mutta se päättyi lyhyeen, kun auton vaihdelaatikko hajosi muutaman kierroksen jälkeen. Huolto sai kuitenkin laatikon kuntoon kisaa edeltävänä yönä, mutta testien päätarkoitus, joka oli kokeilla Virossa käytettäviä renkaita jäi tekemättä.

Kilpailussa meno alkoi maistumaan totutusti ja murheet oli pyyhitty mielestä. Ensimmäinen alkuerä meni kolmospaikalla, toiseen ja kolmanteen starttiin vauhti kasvoi ja sijoitus oli molemmissa toinen.

– Olin alkuerien jälkeen kisassa toisena ja junior-luokan ykkösenä. Semifinaali meni loistavasti, voitin sen ja näin pääsin finaalin kakkosruutuun.

Finaalin startti meni penkin alle ja Trogen putosi ensimmäisen mutkan kahinoissa neljänneksi. Nuorukainen kurvasikin heti ensimmäisellä kierroksella lisälenkille, mutta jäi sieltä tullessa hitaamman kuljettajan taakse ja menetti siinä aikaa. Nousu kohti kärkeä alkoi, kunnes taivas jälleen tummeni. Auton lämmöt nousivat ja se vaikeutti ajoa, mutta vauhti pysyi silti hyvänä. Viimeisellä kierroksella Trogen sai kilpailua johtavan Janno Ligurin kiinni, ja teki kaikkensa päästäkseen ohi.

– Startti meni huonosti, mutta onnistuin kuitenkin nousemaan toiseksi. Voittokin oli todella lähellä, koska yritin viimeisellä kierroksella monta kertaa ohi Ligurista ja tulimme maaliin aivan rinnakkain. Olin yleisen kilpailun toinen ja junior-luokan voittaja. Tavoitteeni täyttyi vaikeuksista huolimatta, Trogen iloitsi.

Trogen ajaa Junior Super1600 -luokkaa ja hän oli ennen Laitse Rally Parkin osakilpailua toisena. Sarjaa johti virolainen Georg Orr, mutta nyt Trogen siirtyi tukevaan johtoon ennen viimeistä kilpailua, joka ajetaan 10. syyskuuta Elvan radalla. Mestaruus on nyt omissa käsissä.

– Voitin historian nuorimpana kuljettajana Unkarissa ajetun Rallycross European -sarjan osakilpailun ja pidin sitä kovana saavutuksena, mutta nyt tuntuu, että näin vaikean viikonlopun jälkeen tämä yleisen luokan kakkonen ja junior-luokan voitto maistui vieläkin makeammalta, urakka oli ainakin kova.

Junior Super1600 -luokan pistetilanne ennen viimeistä osakilpailua

1) Sami-Matti Trogen 100
2) Georg Orr 75
3) Marko Andreas Muru 56

Lue myös! Trogen tavoittelee lauantaina nousua sarjan pistejohtoon – ”Haastetta riittää” (10.8.2016)

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com