Eerik Pietarinen jyräsi ylivoimaiseen voittoon Saksan asfaltilla

9.3.2019 / 20:20
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen jyräsivät voittoon Saksassa (Kuva: Eerik Pietarisen Facebook).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen teki onnistuneen paluun etuvetoisen ralliauton rattiin reilun kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen, kun rallin SM-sarjan SM1-luokan hallitseva Suomen mestari yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa jyräsi ylivoimaiseen voittoon Saksassa Opel Adam Cupin kauden avausosakilpailussa.

Saarland-Pfalz Ralli ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna asfalttiteillä St. Wendellin ympäristössä Saksassa perjantaina ja lauantaina. Sen lisäksi, että kilpailu oli Saksan rallisarjan kauden avausosakilpailu, niin se toimi samalla myös muun muassa Opel Adam Cupin kauden avausosakilpailuna.

Suomalaisedustusta kilpailuun toivat Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa. Kaksikko lähti hakemaan asfalttikokemusta, sekä menestystä juuri Opel Adam Cupin puolelta. Kilpailun ensimmäinen ja neljäs erikoiskoe perjantaina peruttiin ja kun kilpailu sitten lopulta saatiin käyntiin, niin heti oli selvää, että Pietarisen kanssa voitosta tulisi taistelemaan vain luxemburgilainen Gregoire Munster.

Kilpailun avannut lähes 26-kilometrinen erikoiskoe kulki Pietarisen komennossa ja Munster hävisi 1,9 sekuntia. Kolmanneksi nopeimman ajan tehnyt Sebastian Johansson jäi kärjestä jo lähes puolitoista minuuttia, joten kärkikaksikon vauhtiin ei muilla ollut asiaa. Yötauolle saavuttiin lopulta Munsterin johtaessa ja Pietarisen ero kärkeen oli tässä kohtaa kilpailua 9,2 sekuntia.

Lauantaina ei sitten enää Munsterillakaan ollut asiaa Pietarisen vauhtiin, joka nakutti seitsemästä erikoiskokeesta pohja-ajan kuudelle ja voitti lopulta kilpailun lähes minuutin erolla ennen unkarilaista. Kolmanneksi sijoittunut isäntämaan Tim Wacker jäi kärjestä lähes viisi ja puoli minuuttia.

Mukana ei ollut muita suomalaiskuljettajia, mutta Saarland-Pfalz Rallin historiasta löytyy suomalaismenestystä juuri Opel Adam Cupin puolelta. Jari Huttunen oli ykkönen vuosina 2016, sekä 2017 ja hauska sattuma on se, että Huttusen voittaessa kolme vuotta sitten, voittomarginaaliksi kirjattiin 59,6 sekuntia, kun se nyt Pietarisen kohdalla oli 59,7 sekuntia. Vuonna 2015 Samuli Vuorisalo sijoittui Opeleissa kolmanneksi.

Saarland-Pfalz Ralli ja Opel Adam Cupin tulokset

1) Eerik Pietarinen (FIN) 1.36.50,0
2) Gregoire Munster (LUX) + 59,7
3) Tim Wacker (GER) + 5.23,3
4) Sebastian Johansson (SWE) + 5.31,5
5) Ashley Field (GBR) + 7.21,3

 

 

Flat out mode here in Saarland-Pfalz Rallye! ?? We won all the stages of the day so far in the #ADAC Rallye Cup and we extend our lead to 58.7s ????
Pretty happy with that ??

Top 3 #ADARallyeCup after SS10 ????

1. Pietarinen
2. Munster +58.7
3. Johansson +4:12.8

#Opel

Julkaissut Eerik Pietarinen Lauantaina 9. maaliskuuta 2019

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit