Eerik Pietarisella onnistunut EM-debyytti – “Kokonaisuutena hyvä viikonloppu”

18.8.2020 / 14:31
Eerik Pietarisen neljäs sija oli Skoda-kuljettajista kovin suoritus Latvian EM-rallissa (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Eerik Pietarinen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa sijoittuivat viime viikonloppuna ajetussa Latvian EM-rallissa yleiskilpailussa TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla neljänneksi.

Eerik Pietarisen, 26, uran ensimmäinen EM-ralli, Liepaja Ralli viime viikonloppuna Latviassa, tarjosi tuusulalaiskuljettajalle haasteellisen urakan. Sen lisäksi, että Pietarinen esiintyi nyt ensimmäistä kertaa urallaan rallin EM-sarjassa, ei hän ollut koskaan aiemmin kilpaillut Latviassa. Latvian EM-ralli oli samalla myös ensimmäinen yhteinen normaalimittainen kilpailu Pietariselle ja kartanlukija Antti Linnakedolle.

– Olen erittäin tyytyväinen Antin tekemään työhön. Autossa on hyvä ilmapiiri ja hän on kokenut, sekä ammattimainen kartanlukija, Pietarinen kehui tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Perjantaina ajetussa aika-ajossa kaksikko kirjautti viidenneksi nopeimman ajan ja se tiesi hyvää lähtöpaikkaa lauantain erikoiskokeille. Lauantaina Pietarinen kirjautti ek-sijoitukset 7-6-7-3 ja saapui yötauolle yleiskilpailun neljännellä sijalla, eron ollessa kärkeen reilut puoli minuuttia. Sunnuntaina ei kärkiviisikkoon oikeuttavia pätkäaikoja Pietariselta nähty, mutta neljäs sija säilyi lopulta aina maaliin asti. Skoda-kuljettajista Pietarinen oli paras.

– Mielestäni voimme olla tyytyväisiä tulokseen. Kilpailu oli vaikea, erittäin nopeat erikoiskokeet ja kovatasoinen kilpailu. Ainoa asia mikä harmittaa on se, ettei vauhtini ollut aivan sillä tasolla millä olisin sen halunnut olevan. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä viikonloppu, Pietarinen arvioi.

Latvian EM-ralliin osallistuneista suomalaiskilpailijoista Pietarinen ja Linnaketo sijoittuivat lopputuloksissa korkeimmalle, kun Emil Lindholm ja Mikael Korhonen olivat kuudensia ja Mikko Heikkilä yhdessä Henri Arpiaisen kanssa päätyivät sijalle kahdeksan. Pietarisen ja Linnakedon kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Virossa ajettavalla Louna-Eesti Rallilla. Syyskauden ykkösjuttu on ehdottomasti syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettava Viron MM-ralli.

– Tämä oli hyvä lämmittely Viron MM-rallia silmällä pitäen, kilpailu, jota odotan todella paljon. Toivottavasti pystymme siellä nousemaan palkintopallille. Kaikkemme tulemme sen eteen ainakin tekemään, Pietarinen vakuutti.

Lue myös! Solbergin perheessä poika nousi isänsä edelle EM-saavutuksissa – “Fantastista” (18.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit