MOTORSPORT

Eerik Pietariselle ei löydy pysäyttäjää SM2-luokassa – “Tavoitteeseen päästiin”

Tuusulan vauhtiveikko Eerik Pietarinen onnistui jälleen hienosti ja ajoi luokkavoittoon lauantaina ajetussa Riihimäki-rallissa. Mitsubishi-kuljettaja venytti voittoputkensa jo peräti viiden SM-osakilpailun mittaiseksi.

Kesäkauden avauskisassa SM2-luokan kärkikamppailu oli tasaisempaa kuin talvikauden osakilpailuissa. Siltikin Eerik Pietarinen ja kartanlukija Juhana Raitanen erottuivat edukseen kilpailun ensimmäisillä erikoiskokeilla. Kolmen sorapätkän luokkapohjat toivat kaksikolle 18 sekunnin johtoaseman, kun saavuttiin ensimmäiseen huoltoon.

– Tosi hyvin kisa käynnistyi ja oltiin heti kilpailukykyisessä vauhdissa. Huolellinen valmistautuminen kesäkauteen näkyi suorituksessa, Pietarinen kommentoi.

Kuuden erikoiskokeen jälkeen johtomarginaali kasvoi yli 30 sekuntiin, jonka jälkeen kaksi viimeistä pikistä sai ajaa ilman mitään riskejä. Maalissa ero kokeneeseen Timo Mäenpäähän oli 32,5 sekuntia.

– Tarkasti ajoin loppupätkät ja pyrin varmistelemaan voittoa. Kisa oli vaativa reittinsä osalta, mutta tavoitteeseen päästiin, Pietarinen summasi.

Voittajan tunnelmaa varjosti se, että velipoika Henrik Pietarinen keskeytti EK6:lla rajuun ulosajoon, jonka vuoksi Henrik vietiin tarkastukseen sairaalaan.

– Hänellä oli keskivartalossa kipua ja ruhjeita, mutta kuvaukset vahvistivat sen, että mitään vakavampaa vammaa ei onneksi sattunut. Henrik jää vielä varmuuden vuoksi tarkkailuun yön yli, Eerik raportoi.

Henrik Pietarinen oli ajanut rallin puoliväliin mennessä erittäin hyvin ja hän johti SM3-luokkaa 6,6 sekunnilla. Kilpailun lopun tavoitteena oli olla rallin nopein kaksivetoinen, mutta tällä kertaa se yritys päättyi ulosajoon.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa kolmen viikon päästä.

Lähde: Eerik Pietarisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com