MOTORSPORT

Ei enää ikuinen kakkonen – Heinonen voittoon kotikisassaan!

Driftingin EM-sarja jatkui viikonloppuna Suomen osakilpailulla Härmän Powerparkissa. Kisasta muodostui huima suomalaisjuhla.

Perjantaina ajetuista lajitteluista tiensä kaavioon selvittivät sarjaa kiertävien Lauri Heinosen, Juha Rintasen, Mika Keski-Korven, Juha Pöytälaakson ja Teemu Peltolan lisäksi villilläkortilla mukana ollut, hallitseva Suomen mestari Jarkko Jylhä.

Sateisella radalla ajetut lajittelut sujuivat muutenkin meikäläisiltä mallikkaasti, sillä Juha Pöytälaakso oli jaetulla ykkössijalla Conor Shanahanin kanssa. Kumpikin kuski takoi tauluun 97 pisteen suorituksen. Sarjaa ennen Suomen osakilpailua johtanut Lauri Heinon oli kolmas, pisteitä 96,5.

Lauantain lajitteluissa kyyti oli kylmää. Top16-vaiheeseen selvisivät Keski-Korpi, Pöytälaakso, Heinonen ja Jylhä. Yhden kuskin saaminen kahdeksan parhaan joukkoon oli tässä vaiheessa varmaa, sillä Heinonen ja Jylhä muodostivat yhden parin. Ja vain yksi kuski lopulta selvisi jatkoon, nimittäin Heinonen.

Top8-vaiheessa Heinosta vastaan tuli Benediktas Cirba, josta Heinonen selvästi jatkoon. Top4-vaiheessa viime kauden EM-hopeamitalisti kohtasi edellisen kisan voittaneen James Deanin. Heinonen oli todella kovassa vireessä ja paineli parista finaaliin puhtaasti 3-0-tuomariäänin.

– Oli todella hauskaa ajaa Jamesia vastaan. Ajotyylimme ja automme ovat hyvin samanlaiset, joten hänen rinnallaan on helppoa ajaa.

Finaalissa Heinosta vastaan tuli Duane McKeever, joka pudotti Jack Shanahanin. Finaaliparissa Heinonen oli ensimmäisenä lead-vuorossa. Porilainen laittoi kaiken peliin ja oli lähellä spinnata jo ennen ensimmäistä mutkaa. Radan loppuosalla sarjan kärkinimi onnistui kuitenkin loistavasti ja pystyi jopa tekemään pienen eron, eikä McKeever pystynyt vastaamaan.

Roolien vaihtuessa McKeever ei saanut aivan samanlaista lentoa omaan vetoonsa ja Heinonen oli aivan kyljessä kiinni koko kierroksen ajan. Tuomariston oli helppoa löytää parista voittaja, ja äänet menivät puhtaasti 3-0 Heinoselle, joka pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä EM-osakilpailuvoittoa. Kakkossijoja on kertynyt sarjasta jo useampi.

– Tämän upeampaa paikkaa ottaa uran avausvoitto ei ole, tämä on kuin sadusta. Se, että pistejohto sarjassa kasvaa on vain plussaa. Tätä hetkeä olen odottanut, Heinonen sai sanotuksi heti kisan jälkeen.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com