Ekström hylättiin, Kristoffersson nousi voittajaksi – Grönholmille uran paras MM-sijoitus

15.4.2018 / 19:28
Johan Kristoffersson nousi Barcelonan voittajaksi (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailun Barcelonassa, Espanjassa sunnuntaina voittaneen Mattias Ekströmin suoritus on hylätty.

Mattias Ekströmin ja Petter Solbergin yhteenotto finaalin lähtösuoralla johti siihen, että paalupaikalta startannut Petter Solberg törmäsi sisämutkassa olleeseen rengaskasaan. Norjalainen putosi koko porukan viimeiseksi ja saapui maaliin viimeisenä, eli kuudentena, kun taas Ekström kaasutteli ruutulipulle ykkösenä.

Finaalin jälkeen tuomaristo otti tapauksen käsittelyyn ja pari tuntia finaalin jälkeen rallicrossin MM-sarjan Twitter-tilillä ilmoitettiin, että Ekströmin suoritus finaalissa on hylätty. Näin voittajaksi nousee Johan Kristoffersson, toiseksi sijoittuu Sebastien Loeb ja kolmas on Andreas Bakkerud.

Kristofferssonille nyt tullut voitto on uran kymmenes ja samalla hallitseva maailmanmestari nousee kolmantena kuljettajana rallicrossin MM-sarjan historiassa kymmenen osakilpailuvoittoa saavuttaneiden kuljettajien joukkoon. Kymmeneen voittoon ovat yltäneet myös Solberg, sekä Ekström.

Viidenneksi ajaneen Niclas Grönholmin sijoitus nousee Ekströmin hylkäyksen myötä neljänneksi ja samalla inkoolainen kirjauttaa historiankirjoihin uransa tähän astisen parhaan osakilpailusijoituksen. Viime kaudella Grönholm saavutti uransa ensimmäisen finaalipaikan MM-osakilpailussa sijoittumalla Saksassa viidenneksi.

Barcelonan finaalin korjatut tulokset

1) Johan Kristoffersson (SWE) Volkswagen 4.36,568
2) Sebastien Loeb (FRA) Peugeot 4.37,783
3) Andreas Bakkerud (NOR) Audi 4.38,957
4) Niclas Grönholm Hyundai 4.43,667
5) Petter Solberg (NOR) Volkswagen 4.47,832
6) Mattias Ekström (SWE) Audi hylätty

 

 

 

Lue myös! Ekströmin voitto uhattuna, tuomaristo tutkii lähtösuoran tapahtumia – Video! (15.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit