Ekström vei Portugalin MM-rallicrossin – Heikkinen jäi semifinaaliin

24.4.2017 / 09:28
Mattias Ekström vei Portugalin MM-osakilpailun. Sebastien Loeb kurkki takana, mutta ei löytänyt ohituspaikkaa. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Mattias Ekström voitti Portugalissa ajetun rallicrossin MM-osakilpailun. Sebastien Loeb ja Johan Kristoffersson täydensivät palkintokorokkeen. Toomas Heikkinen jäi omassa semifinaalierässään neljänneksi ja tipahti finaalista. 

Alkuerien jälkeen listan ykkösenä oli Petter Solberg (VW Polo). Hän myös voitti semifinaalin, mutta jäi rengasrikon vuoksi finaalin viimeiseksi.

Hallitseva maailmanmestari Ekström (Audi Quattro) on voittanut nyt kauden molemmat osakilpailut. Hän myös johtaa MM-sarjaa.

– Tämä oli taisteluvoitto. Emme olleet alkuerissä vielä tasollamme. Johan ja molemmat Peugeotit olivat nopeampia. Keskityimme kuitenkin omaa työhömme. Minulla oli nälkäinen ranskalainen (Loeb) takapuskurissa viimeisellä kierroksella, mutta hän on reilu kilpailija. Pystyin puolustamaan johtoani, ja se oli oikein nautittavaa taistelua. Olen iloinen omasta puolestani, mutta myös tiimin omistajana. Kaikki kolme autoa olivat semifinaalissa, Ekström sanoi.

– Hieno finaali. Aivan lopussa huomasin Mattiaksen pienen virheen, ja yritin ottaa siitä kaiken hyödyn. Tulimme lopussa rintarinnan, mutta minun olisi pitätä puskea rajusti päästäkseni ohi, eikä se olisi ollut oikein. Kuten hän sanoi, kunnioitamme toisiamme. Hän teki hyvää työtä ja ansaitsi voittonsa, Peugeot 208:lla ajava Loeb totesi.

Ekströmin tallikaverina ajava Toomas Heikkinen selvisi täpärästi viimeisenä kuskina semifinaaliin. Heikkinen oli semifinaalissa neljäs, ja putosi finaalista. Heikkinen on kahden osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kymmenentenä 19 pisteellään.

Ekström johtaa (58 p.), Kristoffersson (44 p.) on toisena ennen Solbergia (42 p.). MM-kausi jatkuu Saksan Hockenheimin radalla toukokuun toisena viikonloppuna.

Lue myös Grönholm jäi niukasti semifinaalista

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit