MOTORSPORT

Ekströmin voitto uhattuna, tuomaristo tutkii lähtösuoran tapahtumia – Video!

Mattias Ekströmin voitto rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailusta Barcelonassa, Espanjassa on uhattuna, sillä tuomaristo on ottanut finaalin lähtösuoran tapahtumat käsittelyynsä.

Finaalin eturivistä startanneet Petter Solberg ja Mattias Ekström lähestyivät radan ensimmäistä mutkaa rinnakkain. Ekström haki ajolinjaa vasemmalle kääntyvään mutkaan sillä seurauksella, että Solberg törmäsi Volkswagenin keula edellä sisämutkassa olleeseen rengaskasaan. Solberg putosi kuudenneksi ja tuli myös sillä sijalla maaliin, kun taas Ekström ajoi ruutulipulle ykkösenä. Solberg oli ollut ykkönen alkuerissä, sekä omassa semifinaalilähdössään.

Rallicrossin MM-sarjan Twitter-tilin mukaan tilanne on nyt tuomariston käsittelyssä. Mikäli tuomaristo antaa Ekströmille tilanteesta jälkikäteen rangaistuksen, niin se tulee varmuudella pudottamaan ruotsalaisen ykköspaikalta, oli sitten kyseessä suora hylkäys tai vaihtoehtoisesti aikasakko. Finaalissa toiseksi ajanut Johan Kristoffersson kun hävisi Ekströmille vain puoli sekuntia ja kolmannen sijan napannut Sebastien Loeb vajaat kaksi sekuntia. Niclas Grönholm sijoittui viidenneksi.

Katso alapuolelta video Solbergin ja Ekströmin yhteenotosta finaalin lähtösuoralla!

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com