Emil Lindholm ajaa Virossa kolmen eri luokan pisteistä – “Tiimin ainoa osallistuja”

14.7.2022 / 17:52
Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Virossa. GRX-tiimin Emil Lindholmille kilpailu on MM-sarjassa kauden kolmas.

Ensi viikon tiistaina 26 vuotta täyttävä Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa nähdään MM-sarjassa tuttuun tapaan MM-ralliin saksalaisen Toksport WRT -tiimin väreissä, Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla. Kaksikon ensimmäinen MM-ralli tänä vuonna oli Ruotsi helmikuussa, missä ulosajo heti alkuvaiheessa vei mahdollisuudet taistella huippusijoituksista. Sen sijaan huhtikuussa ajettu Kroatian MM-ralli toi WRC2-luokasta hienon kolmossijan.

Lindholm on ennen Viron MM-rallia WRC2-luokan pisteissä yhdeksäntenä ja Kroatiasta tullut junioriluokan voitto nosti espoolaisen WRC2 Junior -luokan pisteissä kuudenneksi. Sen lisäksi, että Lindholm taistelee Virossa kahden eri luokan pisteistä, tärkeää on ajaa myös tiimipisteistä Toksportille.

– Menestyä WRC2-luokan mestaruussarjassa on tärkeä tavoite, mutta yhtä tärkeätä meille ja Skoda Motorsportille on menestyä WRC2 Junior- ja tiimien mestaruussarjoissa. Olemme Toksport WRT 2 -tiimin ainoa osallistuja Virossa, joten meiltä odotetaan täältä tärkeitä pisteitä myös tiimien väliseen mestaruustaisteluun, Lindholm korostaa.

Toksport WRT:n ykköstiimi on pisteissä johdossa, kun taas jaetulta kakkossijalta löytyy Lindholmin edustama Toksport WRT:n kakkostiimi, sekä Hyundain tehdastiimi, jota Viron MM-rallissa edustaa Teemu Suninen. WRC2- ja WRC2 Junior -luokissa kuljettaja saa kerätä MM-pisteitä kauden aikana seitsemästä osakilpailusta ja niistä kuusi parasta tulosta lasketaan loppupisteisiin.

Siinä missä Lindholmin edellä olevat kuljettajat ovat ajaneet jo 3-4 MM-rallia tänä vuonna, löytyy Lindholmin tilastoista vasta kaksi MM-rallia.

– Tilanteemme sarjassa on varsin avoin. Hyville sijoille ja ihan sarjan kärkeen asti on hyvät mahdollisuudet. Edessä on viikonloppu ja mieleinen MM-osakilpailu, jota itse odotan kovasti, Lindholm hehkuttaa.

Lindholmin fiilistä edessä olevan kilpailun alla nostaa myös maanantaina Virossa hyvin sujuneet ennakkotestit. Eikä se kilpailullinen kenraalikaan huonosti mennyt, voittihan Lindholm kesäkuussa Seinäjoella ajetun SM-rallin, vahvistaen kauden toisen voittonsa myötä pistejohtoaan SM-sarjan kuninkuusluokassa.

– Edessä on erilainen kilpailu, kuin esimerkiksi viimeksi ajamamme Pohjanmaa Ralli. Viron MM-rallissa hiekkaiset tiet perinteisesti syöpyvät hieman urille ja näissä urissa pitäisi viikonlopun aikana pystyä menemään Skodalla kovaa. Mitään radikaalia automme säätöihin ei tarvitse tehdä. Testeissä autoomme oli hyvä fiilis koko ajan, Lindholm kehuu.

Lindholm ei osallistunut Viron MM-ralliin pari vuotta sitten ja viime vuonna kilpailu jäi kesken lauantaina sattuneen ulosajon seurauksena. Vaikka kilpailutuntuma tämän kilpailun osalta Lindholmilla varsin vähäinen onkin, niin toki virolaiset soratiet ovat kuitenkin tulleet vuosien saatossa tutuiksi. Lindholm muistuttaa, että Viron MM-rallin kaltaisessa kilpailussa mihinkään “köröttelyyn” ei ole varaa, mikäli kärkisijoituksista haluaa taistella.

– Hyväksi havaittu strategia on lähteä ensimmäisille pätkille tunnustelemaan omaa vauhtia, sekä riskitasoa, verrata sitä muihin ja sen jälkeen säätää oma vauhti sen mukaan, mikä tuntuu vallitseviin olosuhteisiin järkevältä. Toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet ovat todennäköisesti ratkaisevassa roolissa. Pitää aika nopeastikin reagoida jos tiet kuluvat vauhdilla. Eteen voi tulla yllättäviäkin tilanteita, Lindholm ennakoi.

Viron MM-ralli käynnistyy tänään torstaina kello 20.38, kun 24 erikoiskokeen ja 313,84 ek-kilometrin urakan avaa lyhyt yleisöerikoiskoe. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit