MOTORSPORT

Emil Lindholm, ei kahta ilman kolmatta? – “Tottakai sitä haluaisi aina voittaa”

Tällä viikolla ajettava Suomen MM-ralli on Emil Lindholmille toinen kilpailu Hyundain ratissa. Espoolainen lähtee tavoittelemaan hyvää tulosta luottavaisin mielin, hyvin sujuneiden testien jälkeen.

Emil Lindholmin, 27, vuonna 2020 käynnistynyt taival Skodan ratissa tuli päätökseensä tänä kesänä, kun espoolainen valittiin Hyundain tehdastiimin junioriohjelmaan. Lindholmin ensimmäinen kilpailu Hyundailla oli kaksi viikkoa sitten ajettu Viron MM-ralli, missä sijoitus WRC2-luokassa oli kolmas. Onnistunut debyytti uuden auton ratissa ja hyvin sujuneet Jyväskylä-testit johdattavat Lindholmin Jyväskylän haasteisiin luottavaisin mielin.

– Auto tulee koko ajan tutummaksi ja ennakkotestit onnistuivat hyvin, joten luottavaisin mielin lähdemme jatkamaan Jyväskylässä siitä mihin Viron MM-rallissa jäimme, Lindholm sanoo tiedotteessaan.

Lindholmilla on Jyväskylässä mahdollisuus yltää tänä vuonna komeaan hattutemppuun, onhan kahdelta edelliseltä vuodelta vyöllä kaksi luokkavoittoa. Kaksi vuotta sitten Lindholm vei nimiinsä WRC3-luokan (ajettiin Rally2-autoilla) ja viime vuonna kilpailu päättyi WRC2-luokan voittoon. Taso WRC2-luokassa on jälleen kerran äärimmäisen kova ja tämän myös luokan hallitseva mestari tiedostaa.

– Tottakai sitä haluaisi aina voittaa, mutta realistinen tavoitteemme on ajaa toistamiseen palkintopallille. Pyrimme parantamaan suoritustamme koko ajan ja sitä kautta kehittyä vieläkin paremmaksi ja nopeammaksi. Väkisin emme lähde voittoa tavoittelemaan. Onko tulos kolmas tai parempi? Se jää nähtäväksi, Lindholm pyöritteli.

Lindholm on saavuttanut kahdeksasta edellisestä soralla ajetusta MM-rallista komeat seitsemän palkintosijoitusta. Viidettä kertaa urallaan Jyväskylän MM-ralliin starttaava Lindholm nostatti fiilistä ja itseluottamustaan hyvin sujuneissa ennakkotesteissä.

– Kokeilimme testeissä sellaisia ajatuksia autoomme, joita Viron MM-ralli meissä herätti. Hyviä juttuja saimme aikaiseksi. Auto on säädöiltään yllättävänkin erilainen Suomessa kuin Virossa, koska teiden pinta on hyvin erilainen. Mutta uusi automme tuntuu koko ajan enemmän sellaiselta omalta ajatukseltani. Ajoimme hyvät testit ja auto on hyvä ajaa, Lindholm kehuu.

Kilpailureitti on kokenut isoja muutoksia, onhan viime vuoden reittiin verrattuna uutta tietä yli puolet ja erikoiskokeista peräti 27 prosenttia on kokonaan ajamattomia nykymuotoisen MM-rallin historiassa. Lindholm tervehtii uudistusta positiivisin mielin.

– Uudet tiet ovat minulle olleet aina vahvuus. Aika mielenkiintoisia erikoiskokeita onkin tänä vuonna luvassa. Tänä vuonna pääsemme ajamaan myös klassisen Myhinpään ja hyvä niin. Tässä jo innolla odottaa reitille pääsyä, Lindholm päätti.

Suomen MM-rallin, Secto Rally Finlandin, avauserikoiskoe käynnistyy torstai-iltana kello 19.05. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Emil Lindholmin Jyväskylä historia

2017 – Keskeytys (Ford Fiesta R2T)
2018 – 11. WRC2-luokassa (Skoda Fabia R5)
2019 – 7. WRC2-luokassa (Volkswagen Polo GTI R5)
2021 – 1. WRC3-luokassa (Skoda Fabia Rally2 Evo)
2022 – 1. WRC2-luokassa (Skoda Fabia Rally2 Evo)

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Onko Latvala asettanut tulostavoitetta? – “Kankkusen Juha antoi hyvän ohjeen”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com