MOTORSPORT

Emil Lindholm ja uuden Polon odotettu debyytti – “Miksi sama ei onnistuisi tänä vuonna?”

Viime kaudella rallin SM-sarjan SM1-luokassa hopealle sijoittunut ja Arctic Lapland Rallin yleiskilpailussa toiseksi ajanut Emil Lindholm ja hänen kartanlukijansa Mikael Korhonen esittelevät SM-sarjan kauden 2019 avauksessa GRX-tallin upouuden Volkswagen Polo GTI R5 -ralliauton.

Uuteen autoonsa Emil Lindholm, 22, pääsi ottamaan ensi kertaa tuntumaa ennen joulua, jonka jälkeen kokemusta on kertynyt kahdessa lisätestissä.

– Meillä ei ollut tarkoitus ajaa Rovaniemellä enää ennakkotestiä, mutta automme on sen verran uusi, että päätimme ajaa Napapiirillä vielä yhden varmistavan lisätestipäivän. Olemme ajaneet testeissä vähemmän kilometrejä kuin normaalisti, mutta samalla olemme tehneet työtämme entistä laadukkaammin. Olemme käyneet uuteen autoon liittyviä asioita yksityiskohtaisesti läpi, Lindholm taustoittaa.

Lindholm kertoo, että auton rakentanut Volkswagen Motorsport ajoi Polo GTI R5:n kehitystyövaiheessa yhden viikon lumitestejä viime talvena Ruotsissa.

– Kenelläkään ei ole kokemusta automme voimansiirron tai jousituksen säädöistä Arctic Rallin tapaisessa tiestössä. Esimerkiksi auton oikean korkeuden löytäminen on erittäin merkittävä ja haasteellinen asia. Ralli näyttää, miten olemme säädöissämme ennakkoon onnistuneet, Lindholm toteaa.

Arctic Lapland Ralliin Lindholm osallistuu nyt neljättä kertaa. Vuosi sitten tuloksena oli hieno kakkostila. Esiintyminen uuden ja seuratun auton ratissa ei tuo Lindholmille lisäpaineita.

– Tavoite on ajaa kärkeen, oli kalusto sitten mikä tahansa. Vuosi sitten saatiin hyvää kokemusta ja ajoimme ek-ajoissa kärkipään aikoja, joten miksi sama ei onnistuisi tänä vuonna, Lindholm pohtii.

– On kuitenkin hienoa lähteä uudella automallilla mittaamaan ensi kertaa omaa ja muiden vauhtia. Mielenkiinnolla odotan jo starttia. Reitillä on aiempiin vuosiin verrattuna vähemmän lunta, mutta toisaalta aika paljon uutta, pätkiä ajetaan eri suuntaan ja vähän eri tavalla kuin ennen. Vain kolme pätkää ovat identtisiä viime vuodesta ja se on yksistään hyvä asia. Olen varma, että meillä on reitille hyvä nuotti, josta pystyy ajamaan kovaa, Lindholm päätti.

Lindholm starttaa perjantaina rallireitille lähtönumerolla kaksi, heti rallidebyyttiään ajavan F1-kuljettaja Valtteri Bottaksen perään.

Rallin SM-sarjan kauden 2019 avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallin kokonaispituus on 855,27 kilometriä. Reitti sisältää kymmenen erikoiskoetta, joiden yhteispituus on hieman alle 244 kilometriä. Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12.00 Rovaniemeltä, Lordin aukiolta.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com