Emil Lindholm mestaritiimin väreissä rallin MM-sarjaan – “Huippumahdollisuus”

2.4.2021 / 18:33
Emil Lindholm ja Mikael Korhonen (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-kuljettaja Emil Lindholm on solminut huippusopimuksen rallin MM-sarjassa kilpailevan saksalaisen Toksport WRT -tiimin kanssa.

Emil Lindholm, 24, tulee kilpailemaan tänä vuonna Toksport WRT -tiimin väreissä rallin MM-sarjassa ja WRC3-luokassa ainakin Kroatian, Portugalin, Italian Sardinian, sekä Viron osakilpailuissa. Elokuisessa Suomen MM-rallissa Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen puolestaan edustavat TGS Worldwide -tiimiä. Toksportilta alle tulee aiemmista kilpailuista Lindholmille tuttu menopeli, Skoda Fabia Rally2 Evo.

– Huippumahdollisuus! Tavoitteenani on jo pidemmän aikaa ollut se, että pääsisin kiertämään WRC3-luokkaa rallin MM-sarjassa ja nyt se sitten tapahtuu. Tavoitteeni on tietysti ajaa hyvin. Luokan taso on kova, mutta omaa parasta ja hyviä sijoituksia lähdetään ajamaan. On tosi tärkeää tulevaisuuden kannalta, että pääsen ajamaan kokemusta juuri MM-sarjan osakilpailuista, Lindholm sanoo tiedotteessaan.

Toksport WRT voitti viime vuonna rallin MM-sarjassa WRC2-luokan tiimien mestaruuden ja on myös tänä vuonna samaisen luokan pistejohdossa kahden ajetun osakilpailun jälkeen. Monte Carlossa, rallin MM-sarjan kauden avauksessa tammikuussa, Toksportin kuljettajat Andreas Mikkelsen ja Marco Bulacia Wilkinson nappasivat sijat yksi ja neljä, kun taas helmikuussa Rovaniemellä Mikkelsen oli toinen ja Wilkinsonia tuurannut Eyvind Brynildsen neljäs.

Lindholmin tuoreen sopimuksen ensimmäinen koitos, Kroatian MM-ralli, on ohjelmassa huhtikuun loppupuolella. Kyseessä on Lindholmille uran 10. MM-ralli ja aiemmin espoolainen on kilpaillut MM-sarjassa asfaltilla Espanjassa, sekä Italian Monzassa. Vahvan taustan rata-autoilusta omaava Lindholm ajoi Espanjan MM-rallissa syksyllä 2019 Volkswagenilla WRC2-luokassa kakkoseksi, jättäen taakseen muun muassa moninkertaisen Euroopan mestarin Kajetan Kajetanowiczin, sekä Hyundain tehdastallin nykyiset sopimuskuljettajat Ole Christian Veibyn ja Pierre-Louis Loubetin.

Tänä vuonna Lindholm ja Korhonen ovat sijoittuneet Rovaniemen ja Kouvolan SM-ralleissa SM1-luokassa kolmanneksi ja neljänneksi, kun taas Rovaniemen MM-ralli helmikuussa päättyi keskeytykseen WRC3-luokan kärkipaikalta.

– Vaikka kevät on jo pitkällä, tilanne WRC3-luokan MM-pisteissä on täysin avoin. Ensi vuoden tavoitteemme on jatkaa WRC2-luokan MM-sarjassa, joten tämä sopimus on meille merkittävä askel myös ensi kautta ajatellen, Lindholm korostaa.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit