Emil Lindholmille lisää töitä, nopea paluu Italiaan – “Tahtotilat kohtasivat”

31.7.2020 / 13:57
Emil Lindholm tekee nopean paluun takaisin Italiaan (Kuva: MRF Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Emil Lindholmille tuli kilpailukalenteriin yllättävä lisäys, kun viime viikonloppuna Italian EM-rallissa sijalle 10. ajanut Skoda-kuljettaja tekee ensi viikolla nopean paluun takaisin Italiaan.

Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa osallistuvat ensi viikolla Italiassa ajettavaan kaksipäiväiseen soraralliin, joka kantaa komeaa nimeä Citta di Arezzo – Crete Senesi e Valtiberina. Kyseessä on Italian soramestaruussarjan kauden avausosakilpailu ja suomalaiskaksikko starttaa kilpailuun yhteistyökumppaneittensa, sekä MRF Tyresin tuella italialaisen HK Racingin Skoda Fabia R5 -autolla.

– Rooman EM-rallin jälkeen Luca Pregliasco otti meihin yhteyttä ja ehdotti kyseisen rallin ajamista. Kun samanaikaisesti MRF Tyres halusi ajaa yhden sorarallin ennen EM-sarjan toista osakilpailua Latviassa, tahtotilat kohtasivat ja pääsimme Italian soramestaruussarjan osakilpailusta sopimukseen, Lindholm taustoittaa tiedotteessaan.

Kaksipäiväisessä kilpailussa Firenzen eteläpuolella, Arezzon kaupungin ympäristössä, lauantaina ja sunnuntaina 8.-9. elokuuta ajetaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 70 kilometriä. Ja kun alusta on sora, on nyt tullut lisäys kilpailukalenteriin tervetullut asia, onhan Lindholmin ja Korhosen seuraava kilpailu kahden Italian keikan jälkeen 15.-16. elokuuta ajettava Latvian EM-ralli, soralla.

– Tuleva ralli on minulle ja rengastehtaalle tärkeä testi ennen EM-sarjan seuraavaa osakilpailua. En ole koskaan aiemmin ajanut MRF Tyresin sorarenkaalla, joten edessä on todella hyvä mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta rengasta tositoimissa, Lindholm kehuu.

Lindholm ajaa testiä vielä nuotituksen jälkeen juuri ennen kilpailun käynnistymistä.

– Uskon, että italialaistiimillä on hyvä tieto siitä, millaisissa säädöissä automme tulee kyseiseen ralliin olla tai ainakin millaisilla säädöillä kannattaa testiin lähteä. Testissä ehdimme kokeilemaan myös monia asioita, jos tarve niin vaatii. Kiitos taas kaikille yhteistyökumppaneille siitä, että tämä mahdollisuus meille avautui. Pitkän ajotauon jälkeen on tärkeätä saada ajorutiini sellaiseen malliin, jota se ennen koronataukoa oli, Lindholm korostaa.

Tavoitteiden osalta Lindholmin mukaan tärkeintä on selviytyä maaliin, mutta kunnianhimoinen kuljettaja toki vaatii itseltään myös vauhtia.

– Renkaalle on hyvä saada kilometrejä alle, testata sen kulumista ja oppia sen käyttäytymistä. Tottakai aiomme ajaa myös tulosta. Yritämme sulauttaa nämä kaksi asiaa mahdollisimman onnistuneesti ja järkevästi yhteen. Testiä ja tulosta. Se on agendamme tulevaan ralliin, Lindholm päätti.

Lue myös!

Emil Lindholm teki sen mitä pyydettiin (28.7.2020)
Mitä isä edellä, sitä poika perässä (28.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit