MOTORSPORT

Emil Lindholmille uran avausvoitto SM-rallissa: “Ei mitään tilanteita missään”

Peugeot 208 R2:lla kilpailevat Emil Lindholm ja Tomi Tuominen ovat voittaneet ralli SM-sarjan avausosakilpailussa etuvetoisten SM3-luokan Rovaniemellä. Arctic Lapland -rallissa saavutettu SM-luokkavoitto oli Keski-Euroopan moottoriradoilla viime vuodet kilpailleelle Lindholmille uran ensimmäinen rallin SM-tasolta. Rata-autoilun puolella SM-tason ykköstiloja Lindholmilla on viisi.

Lindholm hallitsi ja johti SM3-luokkaa lähdöstä maaliin. Ykköstila Arctic Lapland -rallista oli Lindholmin perheelle toinen, sillä Emilin isä Sebastian Lindholm voitti silloisen Tunturirallin yleiskilpailun vuonna 1995.

– Pitkä päivä ja hienoja pätkiä, joilla sai nautiskella ajamisesta. Ajaminen onnistui hyvin, ei mitään tilanteita missään. Pitkät pätkät olivat haastavia ja kaikkea olisi voinut tietysti tapahtua. Mutta oli tämä kisa kyllä mukavaa kurvailua lähdöstä maaliin. Arctic Lapland -rallin yleiskilpailun voitosta ja siihen tarvittavasta kalustosta voi vain haaveilla, Lindholm hymyili maalissa.

Lindholm ajoi edellisen kerran rallia viime vuoden maaliskuussa. Inkoolaisen vieressä istunut kokenut kartanlukija Tomi Tuominen kehui nuoren ajajalupauksen otteita.

– Emil on urheilija, sen huomasin vierestä heti. Hän kuuntelee nuottia ja ajaa juuri sen mukaisesti, ja hän pystyy ajamaan huipputasolla lähdöstä maaliin. Jos tarvitsee ajamista rauhoittaa, hän tekee niin. Kertaankaan ei tarvinnut vieressä ajatella, että ”onkohan tämä asia nyt hanskassa vain ei”. Notkahduksia ei tullut kertaakaan. Erittäin kypsä ja ammattimainen suoritus, Tuominen kehui kuljettajaansa.

Lindholm osallistuu talven kolmeen SM-ralliin, jonka jälkeen kesän kaksi ensimmäistä SM-rallia jää rata-autoilukiireiden takia häneltä väliin.

– Pidän rallista ja sen luonteesta todella paljon, kuten myös rata-autoilusta, jossa kamppailut sijoituksista ovat lajin suola. Lajien välillä en ole tehnyt valintaani. Se on selvä, että tänä talvena ajan tosissani rallia. Näiden EK- ja nuottikilometrien jälkeen on mukava lähteä jatkamaan kautta Mikkeliin, Lindholm maalissa.

Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu SM Vaakuna-ralli ajetaan 17.-17. helmikuuta Mikkelissä.

SM3-luokan lopputulokset, SM Arctic Lapland ralli, Rovaniemi,

  1. Emil Lindholm – Tomi Tuominen Peugeot 208 R2 2:20:46,8
  2. Anssi Rytkönen – Rami Suorsa Peugeot 208 R2 + 1:23,4
  3. Jussi Lindberg –  Toni Nuikka Renault R2 + 3:39,8

Lähde: Emil Lindholmin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com