Emil Lindholmilta hurja nousu – Torstaina kolmastoista, perjantaina johdossa

27.10.2023 / 23:11
Emil Lindholm johtaa WRC2-luokkaa perjantain jälkeen (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Jos nähtiin Keski-Euroopan MM-rallissa yleiskilpailun puolella perjantaina runsaasti tapahtumia, niin samaa voidaan sanoa myös WRC2-luokasta. Yötauolle luokkajohdossa saapuivat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen.

WRC2-luokassa suurin mielenkiinto perjantaina kohdistui luokan mestaruudesta taisteleviin Andreas Mikkelseniin, Yohan Rosseliin, sekä Gus Greensmithiin. Lopulta shown varasti kuitenkin luokan hallitseva mestari Emil Lindholm yhdessä kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa, jotka torstain jälkeen olivat 13. sijalla, mutta perjantain urakan jälkeen suomalaiskaksikko löytyi tulosluettelosta riviltä yksi.

– Aika moneen muuhun rallipäivään verrattuna tämä oli varsin erilainen rallipäivä. Loppu viimein meiltä onnistunut päivä! Ajoin aamun ensimmäisen ek:n omasta mielestäni varovasti, mutta kellotimme pohja-ajan. Toki pidonvaihtelut erikoiskokeilla olivat tänään niin järjettömiä, että ylimääräiseen yrittämiseen ei olisi ollut varaa. Ei näistä erikoiskokeista olisi hyökkäämällä selvinnyt, Lindholm kommentoi tiedotteessaan perjantain tapahtumia.

Torstain jälkeen luokan johdossa ollut Rossel ajoi ulos heti perjantain avauserikoiskokeella ja edessä oli keskeytys. Perjantain avauksen jälkeen johtopaikkaa hallussaan pitänyt luokan pistejohtaja Andreas Mikkelsen puolestaan lipsautti ulos päivän toisella erikoiskokeella. Norjalainen pääsi jatkamaan, mutta auton vauriot olivat sen verran pahat ja kun huoltotaukoa ei ollut, oli Mikkelsenin sijoitus perjantain jälkeen vasta 23. Eroa kärkeen kertyi reilut 11 minuuttia.

Greensmith kärsi rengasrikon samaisella erikoiskokeella missä Rossel ajoi ulos. Britin sijoitus on kymmenes ja eroa Lindholmiin on reilut puolitoista minuuttia. Lindholmin johtomarginaali toisena olevaan Erik Caisiin on 14,9 sekuntia, kun taas kolmantena oleva Nicolas Ciamin on jäänyt Lindholmista 24,1 sekuntia.

– Tiesimme, että tänään tämä ralli vasta toden teolla alkoi. Meillä ei ole etuautoja käytettävissämme, joten emme tiedä missä mutkassa on mutaa ja minkä verran. Kärkeen täällä tähdättiin ja huomenna puolustetaan ykköspaikkaamme samalla tavalla kuin se tänään hankittiin, mutka ja pätkä kerrallaan ja tarkasti, Lindholm korosti.

Sami Pajari on kahdeksantena, minuutin ja 8,2 sekuntia kärjestä jääneenä. Pajari ei tässä kilpailussa WRC2-pisteistä taistele ja lahtelaisen WRC2 Challenger -mestaruusmahdollisuudet ovat Kajetan Kajetanowiczin, sekä Nikolay Gryazinin käsissä. Pajarin pistejohto on 25 pistettä Kajetanowicziin nähden, kun taas Gryazin on jäänyt kärjestä 32 pistettä. Perjantain jälkeen Kajetanowicz on WRC2 Challenger -luokassa kolmantena ja Gryazin neljäntenä.

Lauantaina edessä on kuuden erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan 109,5 kilometriä. Päivä käynnistyy Suomen aikaa kello 9.15. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

WRC2-luokan tilanne 8/18 ek:n jälkeen

1) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) 1.18.41,4
2) Erik Cais-Daniel Trunkat CZE/CZE (Skoda) + 14,9
3) Nicolas Ciamin-Yannick Roche FRA/FRA (Skoda) + 24,1
4) Adrien Fourmaux-Alexandre Coria FRA/FRA (Ford) + 35,0 *
5) Kajetan Kajetanowicz-Maciej Szczepaniak POL/POL (Skoda) + 38,8
6) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Skoda) + 40,6
7) Mikolaj Marczyk-Daniel Dymurski POL/POL (Skoda) + 1.02,6
8) Sami Pajari-Enni Mälkönen (Skoda) + 1.08,2 *
9) Josh McErlean-James Fulton IRL/IRL (Hyundai) + 1.26,1
10) Gus Greensmith-Jonas Andersson GBR/SWE (Skoda) + 1.31,5

Lindholmin keskinopeus: 101,6 km/h
Ek-pohja-ajat: Gryazin 3, Fourmaux 1, Lindholm 1, Mikkelsen 1, Rossel 1

* = Ei kilpaile WRC2-pisteistä

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Kuusi erikoiskoetta, neljä pohja-aikaa – Kalle Rovanperältä mestarillinen perjantai


Facebook kommentit