MOTORSPORT

Emil Lindholmin Lamborghini-kausi paketissa: “Vauhti parani koko ajan”

Attempto Racingin Lamborghini Huracan GT3 -autokunta Emil Lindholm, 19, ja Saksan Andre Gies ajoi ADAC GT Masters -ratasarjan päätösosakilpailuissa Hockenheimissa lauantain osakilpailussa sijalle 17, kun viikonlopun toinen startti sunnuntaina päättyi kaksikon osalta rengasrikkoon ja keskeytykseen. 

Lauantain kilpailussa ensimmäisenä ajovuorossa ollut Lindholm ylsi ajovuorollaan kauden parhaimpaansa, tuoden Lamborghinin kuljettajanvaihtoon hienosti seitsemäntenä. Sarjan mestariksi Hockenheimissa kruunattiin Audi-kaksikko Connor De Phillippi (USA) ja Christopher Mies (GER).

Sunnuntain osakilpailussa ensimmäisenä ajovuorossa oli Andre Gies, joten ensimmäiselle kierrokselle päätyneessä kilpailussa Lindholmin ajovuoro jäi toteutumatta.

– Sunnuntain kilpailu jäi valitettavan lyhyeen. Andre (Gies) kolaroi ensimmäisissä mutkissa tai automme oikeaan takakulmaan osuttiin. Hieman myöhemmin todennäköisesti hiilikuitupalan aiheuttaman rengasrikon seurauksena automme jäi radan varteen eikä Andre päässyt enää takaisin ratavarikolle. Kausi päättyi osaltamme keskeytykseen.

Viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa nähtiin kauden parasta Lindholmia. Ensimmäisenä ajovuorossa ollut suomalaiskuljettaja nosti vesisateessa ajetussa kilpailussa autokuntansa sijalta yksitoista seitsemänneksi.

– Jo aika-ajossa onnistuimme hienosti ja itse kisa meni osaltani loistavasti. Edessä oli yksi kolari ja pari sijaa nousin ohituksieni ansiosta. Tallikaverini Andre (Gies) ei ollut koskaan ajanut tällaista autoa sateella, joten ensimmäiset pisteet jäivät saavuttamatta, kun putosimme lopulta sijalle 17.

Autokunnan sijoitusta pudotti myös ylimääräisestä renkaanvaihdosta tuomittu kymmenen sekunnin aikasakko.

– Kun toin autoni vaihtoon, huomasin inforuudusta että oikean eturenkaan rengaspaine oli 0,7 baria, joten tiimi joutui kuljettajanvaihdon yhteydessä vaihtamaan myös eturenkaan, ja tästä tuli 10 sekunnin aikasakko.

Lindholm otti kauden alussa ison hyppäyksen siirtyessään GT3-autojen ammattilaissarjaan. Debyyttikausi kovassa ammattilaissarjassa sujui kuitenkin nousujohteisesti.

– Olihan se iso askel, jonka GT3-autoihin siirryttäessä otin. Kauden edetessä pääsin paremmin automme kanssa sinuiksi ja sain paljon oppia kaikesta. Esimerkiksi GT3-luokan auton säätömahdollisuudet ovat aerodynamiikkaa myöten lähes rajattomat. En ole vieläkään perillä kaikesta, mutta oppia ja tietoa nykyaikaisen GT3-auton säätämisestä ja ajamisesta sain todella paljon.

– Kauden edetessä myös tulokseni ja vauhtini paranivat koko ajan. Ajaminen oli loppua kohden rentoa, joten suunta oli ainakin oikea, Lindholm summaa.

Kauden viimeisen ADAC GT Masters-kilpailun jälkeen Lindholm ajaa vielä kahden viikon kuluttua samaisella Hockenheimin moottoriradalla Audi Sport TT Cupin kaksi viimeistä kilpailulähtöä. Ensi kauden suunnitelmat ovat olemassa, mutta Lindholm sanoo, että kaikki on vielä auki.

– Toivon, että saisin jatkaa GT3-autojen parissa. Kaikki on kuitenkin vielä auki. Töitä tavoitteen eteen tehdään koko ajan, Lindholm toteaa.

Lähde: Emil Lindholmin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com