Emma Kimiläinen aika-ajojen ykkönen – “Lentävä suomalainen iski jälleen”

3.9.2021 / 22:01
Emma Kimiläinen on noussut hurjaan iskuun W Series -sarjassa (Kuva: Penny Harrison / W Series).

[ A- ] / [ A+ ]

Naisten W Series -formulasarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Zandvoortin radalla Alankomaissa. Perjantaina ajetuissa aika-ajoissa nopeinta vauhtia piti edellisen kilpailun voittaja Emma Kimiläinen.

Emma Kimiläisen huikeat otteet saivat jatkoa naisten W Series -formulasarjan kauden kuudennessa osakilpailussa. Viime viikonloppuna ylivoimaiseen voittoon Spa-Francorchampsín radalla Belgian sadesäässä ajanut Kimiläinen kellotti Zandvoortin radalla Alankomaissa aika-ajojen nopeimman ajan ja starttaa lauantain kilpailuun paalupaikalta. Sarjan sosiaalisen median kanavat hehkuttivat Kimiläisen suoritusta osuvin sanoin, “lentävä suomalainen iski jälleen”.

– Olin helpottunut, koska tunsin ajaneeni hyvän kierroksen ja pistin aivan kaikkeni likoon. Valitettavasti tein pienen virheen kolmannessa sektorissa, joten en voinut olla täysin varma olisinko saavuttanut paalupaikan. Odotin vain ja toivoin, että aikani riittäisi paalupaikalle. Auto oli uskomattoman hyvä ja tiimi teki upeaa työtä, Kimiläinen kehui sarjan tiedotteessa.

Kauden viidessä aiemmassa osakilpailussa paalupaikat olivat jakautuneet kahdelle brittikuljettajalle. Sarjan hallitseva mestari ja pistejohtaja Jamie Chadwick oli napannut kolme paalupaikkaa ja pistekakkonen Alice Powell kaksi paalupaikkaa. Zandvoortissa Powell oli toinen, häviten Kimiläiselle 0,074 sekuntia ja Chadwick kolmas, eron ollessa suomalaiskuljettajaan 0,257 sekuntia.

– Taistelu oli alusta loppuun todella tiukkaa. Viimeisen kierrokseni jälkeen insinöörini ei sanonut minulle mitään, kunnes sitten lopulta totesi, että “sijoituksesi on kolmas. Ei, odota, olet ykkönen. Emma, olet paalulla”, uransa toisen paalupaikan W Series -sarjassa saavuttanut Kimiläinen kuvaili aika-ajojen ratkaisuhetkiä.

Kimiläisen viikonloppu ei käynnistynyt toivotulla tavalla, kun auton tekniikkamurheet vapaissa harjoituksissa piinasivat ja kierrosmäärä jäi vain kuuteen, joten paalupaikan saavuttaminen näistä lähtökohdista oli Kimiläiseltä todella kova suoritus ja osoitti jälleen sen mikä merkitys kokemuksella on.

– Kilpailun suhteen tunnen oloni luottavaiseksi. Rakastan tätä rataa ja kilpailusta tulee varmasti hieno. Vaikka Spa ratana olikin poikkeuksellinen, niin nautin yhtä paljon Zandvoortista ja viime viikonlopun voiton jälkeen minusta tuntuu siltä, että olen nyt päässyt huippuiskuun, Kimiläinen iloitsi.

Viiden ajetun osakilpailun jälkeen kolmantena pisteissä oleva Kimiläinen näyttäisi viihtyvän Alankomaissa erinomaisesti. Vuonna 2019 Kimiläinen saavutti Assenin radalla W Series -uransa ensimmäisen paalupaikan, ensimmäisen voiton, sekä ensimmäisen palkintosijoituksen. Hauska yhteensattuma muuten on se, että Assenissa pari vuotta sitten aika-ajojen kärkikolmikko oli täysin sama kuin nyt Zandvoortissa ja vieläpä samassa järjestyksessä.

Kilpailu Zandvoortin radalla Alankomaissa käynnistyy Suomen aikaa kello 17.30.

Alankomaiden aika-ajojen tulokset

1) Emma Kimiläinen 1.34,326
2) Alice Powell (GBR) + 0,074
3) Jamie Chadwick (GBR) + 0,257
4) Nerea Marti (ESP) + 0,732
5) Abbi Pulling (GBR) + 0,852
6) Jessica Hawkins (GBR) + 0,869
7) Abbie Eaton (GBR) + 0,996
8) Sarah Moore (GBR) + 1,212
9) Belen Garcia (ESP) + 1,225
10) Miki Koyama (JPN) + 1,246

 

 

Pistetilanne 5/8 osakilpailun jälkeen

1) Jamie Chadwick (GBR) 91
2) Alice Powell (GBR) 84
3) Emma Kimiläinen 60
4) Nerea Marti (ESP) 41
5) Fabienne Wohlwend (LCH) 40
6) Sarah Moore (GBR) 36
7) Irina Sidorkova (RUS) 34
8) Marta Garcia (ESP) 21
9) Beitske Visser (NED) 18
10) Belen Garcia (ESP) 18

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Kimiläinen täysin omaa luokkaansa Spassa – “Tavoitteena edelleen mestaruus”


Facebook kommentit