Emma Mäkinen kilpailee kesällä Ivecolla Nurburgringillä – “Odotan innolla”

11.3.2022 / 07:21
Emma Mäkinen hyppää kesällä Ivecon rattiin Saksassa (Kuva: Richard Kienberger).

[ A- ] / [ A+ ]

Emma Mäkinen kilpailee tulevana kesänä Schwabentruck Racing -tiimin Ivecolla ratakuorma-autojen klassikkokilpailussa Nurburgringin radalla Saksassa.

GRX Mad-Croc Truck Racing -tiimiä edustava, Tampereella tällä hetkellä maa- ja vesirakennusinsinööriksi opiskeleva Emma Mäkinen, 24, odottaa tulevaa kesää innostunein mielin, eikä ihme. Mäkinen kun on solminut sopimuksen Schwabentruck Racing -tiimin kanssa osallistumisesta Ivecolla ratakuorma-autojen klassikkokilpailuun Saksassa, joka ajetaan legendaarisella Nurburgringin radalla. Sopimusneuvottelut käynnistyivät jo viime vuoden puolella.

– Emman isä Mika ajoi kilpaa Espanjassa ja hän kysyi meiltä, voisimmeko kuvitella hänen tyttärensä kilpailevan tiimissämme vierailevana kuljettajana Nurburgringillä. Jatkoimme viime marraskuussa keskusteluja Saksassa ja pääsimme helposti sopimukseen. Emma kilpailee Schwabentruck Racingin Ivecolla, auton perinteisellä lähtönumerolla 28, tiimin koordinaattori Diana Hahn taustoittaa Mäkisen tiedotteessa.

Nyt jo 35. kerran järjestettävä arvostettu Truck Grand Prix -kilpailutapahtuma ajetaan Nurburgringin radalla 15.-17. heinäkuuta. Schwabentruck Racing -tiimin omistaa lajin moninkertainen Euroopan mestari Jochen Hahn ja Mäkisen tiimikaverina tulee ajamaan saksalainen Steffi Halm, 37. Tiimipäällikkö Willy Schmid on iloinen siitä, että tiimin molemmat kuljettajat tulevassa kilpailussa ovat naisia.

– Mielestäni naiset ovat aliedustettuina moottoriurheilussa. Jos ja kun haluamme turvata ratakuorma-autojen tulevaisuuden, meidän on hankittava nuoria kykyjä ja antaa heille mahdollisuus, Schmid korostaa.

Mäkisen osaaminen ja aiemmat saavutukset autourheilun saralta ovat Schmidille tuttuja.

– Emma ei ole moottoriurheilussa noviisi, eikä hän kiipeä ratakuorma-autoon ensimmäistä kertaa. Hän on ajanut kilpaa 15-vuotiaasta lähtien, myös ratakuorma-autoilla ja voittanut Suomessa kansallisia sarjoja ja osakilpailuja. Toivotamme hänet tervetulleeksi tiimiimme, Schmid hehkuttaa.

Mäkinen pääsee tutustumaan tulevaan menopeliinsä ensin Ivecon omalla testiradalla Ulm-Donautalissa, Saksassa ja kuukautta myöhemmin vuorossa on kauteen valmistava testisessio Mostissa, Tshekissä. Kuorma-auton rattiin hyppääminen ei Mäkiselle ole todellakaan uusi juttu, kilpailihan hän viime vuonna Sisulla kansallisissa kilpailuissa Kemoran radalla ja ovat kuorma-autot tulleet aiemmin tutuiksi myös ratojen ulkopuolella.

– Kun olin 20-vuotias, ansaitsin ylimääräistä rahaa ajamalla ammatikseni kuorma-autoa. Odotan innolla, että pääsen Tshekin Mostissa ensimmäisissä testeissä ajamaan paljon kierroksia Steffin, Jochenin (Hahn) ja Lukasin (Hahn) kanssa ja tutustumaan kilpa-autooni, Mäkinen kommentoi.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Emma Mäkiselle kolme kakkossijaa Sisun ratissa – “Hyvät fiilikset jäi”


Facebook kommentit