MOTORSPORT

Emma Mäkinen teki historiaa SM-avauksessa Botniaringillä

Vakioautojen V1600-luokan SM-sarja käynnistyi viikonloppuna Jurvan Botniaringillä Mad-Croc Racingin kuljettajien tahdittamana. Tuomas Pöntinen, 15, toi lauantaina Mininsä ruutulipulle ykkösenä ja samaan ylsi tiimikaveri Emma Mäkinen, 18, Minillään sunnuntain lähdössä. Mäkisestä tuli samalla ensimmäinen vakioautojen V1600-luokan voittoon yltänyt naiskuljettaja.

Ensimmäisen kisansa Minillä ajanut Tuomas Pöntinen hallitsi lauantain sateiset olosuhteet suvereenisesti. Pöntinen nousi lähdössä ruudusta neljä kärkeen, eikä antanut muiden enää yllättää. V1600-luokan voitto oli Pöntiselle vakioautouran ensimmäinen. SM-avaukseen kolmannesta ruudusta startannut Emma Mäkinen joutui keskeyttämään lauantain kilpailun vetoakselin katkeamiseen.

Sunnuntaina käyty viikonlopun toinen SM-lähtö oli tapahtumarikas. Tihkusateessa käynnistyneessä kisassa Pöntinen ehti johtaa lähtöä sen puoliväliin asti, kunnes kolme kierrosta ennen maalia Mäkinen nousi tyylikkäällä ohituksella kolmannelta sijalta kerralla johtoon ja piti paikkansa loppuun asti. Pöntinen nousi toiseksi ja varmisti Mad-Croc Racingille komean kaksoisvoiton. SM-avausviikonlopun jälkeen Pöntinen ajaa V1600-luokan SM-pistejohdossa.

– Lauantaina lähtö meni nappiin ja nousin neljännestä ruudusta kärkeen. Sadekelissä rata oli liukas, mutta pystyin kontrolloimaan tilanteita. Oli hienoa aloittaa kausi voitolla. Myös sunnuntaina lähtö onnistui hyvin ja pääsin kärkeen. Sijoitukset vaihtelivat koko ajan. Hyvää kilvanajoa koko kisa. Louhen Jaakon kanssa tuli yksi kylkikosketus, mutta siitä selvittiin. Toinen sija ja SM-pistejohto avausviikonlopun jälkeen tyydyttää kyllä. Tästä on hyvä jatkaa kautta, Pöntinen kommentoi Mad-Croc Racingin tiedotteessa.

– Lauantain kisassa auton vetoakseli katkesi ja jouduin keskeyttämään. Jo perjantain harjoituksissa rengas täristi jonkin verran. Kisassa tärinä yhtäkkiä voimistui, jonka jälkeen veto loppui ja jäin radan varteen. Sunnuntain kisassa olin lähdön jälkeen viides, mutta pääsi hivuttautumaan kohti kärkikaksikkoa. Radan pitkällä suoralla ajoimme kolme rinnan. Ajoin radan oikealla puolella ja kun rata kääntyi oikealle, niin pääsin nousemaan kerralla kärkeen ja lopulta voittoon. Kisan lopussa sade yltyi ja vähän jo jännitti, että miten kisa päättyy. Eka voitto tuntuu totta kai hienolta. Siihen pyrittiin ja kun voitto irtosi heti avausviikonloppuna, niin tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Mäkinen puolestaan paketoi avausviikonlopun tapahtumat.

Lähde: Mad-Croc Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com