MOTORSPORT

Emma Mäkisellä ikimuistoinen päivä Alastarolla – “Tuntuu melko uskomattomalta”

Rata-autoilun Endurance Cupin hallitseva mestaritiimi ja kauden toisen osakilpailun Kemorassa voittanut MMR Team ajoi ykkösenä ruutulipulle myös kauden kolmannessa osakilpailussa Alastarolla. Tiimin kuljettajista Emma Mäkisellä oli Alastarolla ainutlaatuinen kolmen voiton päivä.

MMR Teamin kuljettajina toimineet Emma Mäkinen, Janne Laine, Henri Laine, Mikko Ristiluoma, Petri Paimen ja Tuomas Pöntinen toivat kuuden tunnin mittaisen tiukan kilpailun jälkeen tiiminsä Honda Civicin ensimmäisenä ruutulipulle. Aika-ajon jälkeen toisesta lähtöruudusta kilpailuun startannut MMR Team voitti kuuden tunnin ja 218 kierroksen jälkeen kakkoseksi ajaneen AR-Teamin vain 6,9 sekunnilla.

Endurance Cupin voiton ohella Mäkinen ehätti voittaa Minillään päivän kahdessa Touring Car -luokan lähdössä V1600-luokan. Mäkiselle kolmen voiton päivä oli ainutkertainen.

– Ei tällaista ole koskaan aikaisemmin tapahtunut. Kolme voittoa tuntuu melko uskomattomalta, Mäkinen iloitsi.

– Kova päivä kaiken kaikkiaan. Ajaa sai ainakin riittävästi. Aamulla Minin ratissa harjoitukset, aika-ajot ja ensimmäinen Touring Car -kilpailu, jonka jälkeen tunnin ajovuoro Hondalla Endurance Cupissa ja päivän päätteeksi vielä toinen Touring Car -luokan osakilpailu Minillä. Vaikka keli oli lämmin, niin yllättävän hyvin sitä jaksoi ajaa, Mäkinen kommentoi.

Mäkinen sanoo, että etenkin Endurance-kisassa oli paljonkin tapahtumia.

– Ohitella sai useasti ja juuri kierroksella ohitettavien kanssa sai olla tarkkana. V1600-luokan ensimmäisessä startissa sain ajaa ylemmässä luokassa kilpailleen kanssa kisaa, mutta toinen lähtö sujui lähes yksinajeluna. Lähdössä tuli vähän osumaa, ei muuta.

– Kun Miniä ajetaan oikealta ja Hondaa vasemmalta puolelta, niin silti autoista toiseen hyppääminen ei juurikaan tuottanut ongelmia. Ainostaan parilla ensimmäisellä kierroksella kummassakin autossa sai olla tarkkana vaihteiden kanssa. Minissä vaihdan vaihteita vasemmalla, Hondassa oikealla kädellä. Tästä on hyvä jatkaa kesän muihin kilpailuihin, Mäkinen päätti.

Endurance Cup -viikonloppuja on jäljellä vielä kolme. Seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan 11. elokuuta Kemoran moottoriradalla Vetelissä.

Teksti: Marko Mäkinen, Mad-Croc Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com