Emma Mäkisellä vauhti kateissa Kemorassa – “Auton kulku oli tahmeaa”

17.7.2017 / 15:50
Emma Mäkisen sijoitus lauantaina Kemorassa oli 12. (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Mad-Croc Racing Mäkinen -tiimiä edustavan Emma Mäkisen vauhti Kemoran moottoriradalla Vetelissä oli lauantaina ajetuissa SM-osakilpailuissa mystisesti kateissa. Kaksi edellistä SM-osakilpailua väliin jättänyt Mäkinen ei päässyt missään kohtaa kilpailupäivää odotettuun vauhtiin.

Emma Mäkinen, 19, ajoi Minillään aika-ajoissa ja päivän molemmissa SM-starteissa sijalle 12.

– Eipä tämä nyt hirveän hyvin kulkenut. Ensimmäisessä startissa pyörähdin toiseksi viimeisellä kierroksella ja putosin kolme sijaa. Tuntui siltä, että vauhtimme puutui ja hyytyi sitä mukaa kun kisat etenivät, Mäkinen kertaa.

Mäkinen analysoi tuttuun tapaansa omaa ajoaan kriittisesti, mutta tällä kertaa syyttävä sormi oli osoitettava kilpa-autoa kohti.

– Ei siltä tuntunut, että kaikki hevosvoimat olisivat olleet käytössäni. Olen aikaisemmin ajanut kärjessä täällä ja nyt toisenkin startin sijoitus ilman ajovirheitä oli toiseksi viimeinen. Auton kulku oli tahmeaa ja se vain hyytyi ja heikkeni kilpailun loppua kohden.

Mäkinen sanoo, että kahden väliin jätetyn SM-osakilpailun takia luokan SM-mitaleille ei ole enää mahdollisuuksia, joten kauden kahteen viimeiseen SM-osakilpailuun Mäkinen tiimeineen on asettanut starttikohtaiset tavoitteet.

– Jätin ylioppilasjuhlieni takia yhden ja tiimimme päällekkäisen kilpailun takia toisen SM-kilpailun väliin. Viemme automme kotiin ja tässä on reilut puolitoista kuukautta aikaa etsiä syy vaisuun vauhtiimme. SM-sarjan kahteen viimeiseen osakilpailuun syyskuussa aion näillä näkymin osallistua. Ahvenistolta ja Alastarolta tavoitteeni on ajaa hyviä tuloksia, sillä menestymisen mahdollisuuteni SM-sarjan suhteen ovat jo menetetyt.

Mad-Croc Racing Mäkisen ei tarvinnut Kemoralta aivan allapäin kotiin ajella, sillä Emman isä Mika Mäkinen vietti Vetelissä Brittien ratakuorma-autojen mestaruussarjasta vapaata ajamalla kuorma-autojen kansallisessa luokassa päivän molemmissa lähdöissä Ivecolla selvään voittoon.

V1600-luokan SM-sarjan seuraava osakilpailun ajetaan syyskuun 2. päivä Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. SM-kausi päättyy kolmea viikkoa myöhemmin Alastarolle.

Lue myös! Emma Mäkinen toteutti F1-unelmansa – ”Aivan unohtumaton kokemus” (11.7.2017)

Teksti: Mad-Croc Racing Mäkisen tiedote


Facebook kommentit