MOTORSPORT

Ennätykset uusiksi Nashvillessa – Logano voittoon jatkokierroksilla

NASCAR-kausi jatkui tuttuun tapaan sunnuntainvastaisena yönä Suomen aikaa, kun ohjelmassa oli Nashville Superspeedwaylla ajettu 400 mailin kisa. Jännitettävää riitti aina jatkokierroksille saakka.

Kisaa ehdittiin ajamaan kolmannes ilman sen suurempi ongelmia tai keskeytyksiä, mutta alueelle iskenyt ukkoskuuro pisti hommat tauolle lähes puoleksitoista tunniksi. Kun vihdoin päästiin jälleen ajamaan, voittokamppailusta näytti muodostuvan kahden kauppa.

Paalulta kisaan lähtenyt Denny Hamlin kävi tiukkaa kisaa edellisen vuoden voittajaa, Ross Chastainia vastaan. Hamlin haki jo kauden neljättä voittoa, kun taas Chastainin tähtäimessä oli kauden ensimmäinen ykkössija.

Viimeiset 30 kierrosta ennen 300 kierroksen täyttymistä kaksikko ajoi muilta karkuun. Kun seitsemän kierrosta oli jäljellä, Hamlin, joka oli kaventanut Chastainin eroa kierros kierrokselta, teki ohituksen ja nousi kisan kärkeen.

Kun neljä kierrosta oli jäljellä ja molemmat kuskit tuntuivat varmistelevan sijoituksiaan, Austin Cindric pyörähti. Uusintastartti pakotti kisan jatkokierroksille.

Hamlin ja Chastain starttisivat ensimmäisessä uusintalähdössä vierekkäin, mutta heti lähdön jälkeen Chastain sai osuman takanaan olleelta Kyle Larsonilta. Chastain pyörähti, eivätkä kaikki takana tulleet ehtineet väistämään, joten härdelli oli valmis. Kolarin seurauksena Chastain putosi sijalle 33.

Seuraavaa uusintastarttia päästiin jo puoli kierrosta pidemmälle, ennen kuin joukon häntäpäässä alkoi katteet kolista. Tässä vaiheessa tiimeissä alkoi kova pohdinta, riittääkö polttoaine maaliin saakka.

Ja tästä syystä kolmas uusintastartti meni Kyle Larsonilla puihin. Kun lähtölupa tuli, hänen autonsa kyykkäsi ja suma oli jälleen valmis. Tässä kohtaa Hamlin kurvasi varikolle hakemaan lisää polttoainetta – päätös ei ollut helppo, mutta se oli pakko tehdä.

Vaadittiin lopulta ennätykselliset viisi uusintastarttia ja 31 jatkoaikakierrosta, jotta voittaja saatiin vihdoin selville. Ykköseksi ajoi Joye Logano, jolle voitto oli kauden ensimmäinen. Tiimin uhkapeli kannatti; Logano ajoi viimeisen tankkauksen jälkeen 110 kierrosta, kun muut putosivat yksitellen edeltä.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com