Ennätysmäärä osallistuja Sebringin 12 tunnin kisaan

13.3.2024 / 13:15

[ A- ] / [ A+ ]

Tulevana viikonloppuna ajettava IMSA-sarjan toinen osakilpailu veti ennätysmäärän osallistujia. Mukana on myös mielenkiintoinen Hypercar-uutuus.

Kaikkiaan 58 autokuntaa starttaa tulevana viikonloppuna ajettavaan IMSA WeatherTech Sportscar Championship -sarjan toiseen osakilpailuun. Porukan kiinnostavin on Lamborghini, joka tekee Amerikan-debyyttinsä SC63-protyypillään GTP-luokassa.

Lamborghini Iron Lynx -tiimin kuskeina ovat Matteo Cairoli, Andrea Caldarelli ja Romain Grosjean. Triolta odotetaan parempaa lopputulosta Sebringistä kuin Lamborghinilla oli SC63:n maailmanensi-illassa WEC-sarjan avauksessa, Qatarin 1812 kilometrin kisassa.

Myös kuskipuolella on muutoksia, erityisesti Porsche Penske Motorsportissa. Matt Campbellin oli alun perin tarkoitus ajaa vain Daytonan 24 tunnin kisassa, mutta nyt hänet on nimetty autoon numero 7 muiden Daytona-voittajien Dane Cameronin ja Felipe Nasrin kanssa.

Vastaavasti Frédéric Makowiecki ottaa paikan Porschen autosta numero 6 Nick Tandyn ja Mathieu Jaminet’n kanssa – Daytonassa Makowiecki ajoi Wright Motorsportsin Porsche 911 GT3 R (992) -autolla.

Julien Andlauer debytoi GTP-luokassa Proton Competition -tiimin Porschella vierellään Gianmaria Bruni ja Alessio Picariello. Andlauer ajoi Proton Competition -tiimin väreissä Qatarissa, jossa hän teki prototyyppiluokan ensiesiintymisensä.

Kisassa nähdään myös suomalaisväriä, kun RLL-tiimin BMW M Hybrid V8:n ohjaimissa nähdään Jesse Krohn. Trion täydentävät Philipp Eng ja Augusto Farfus.

Kaikkiaan 11 autokuntaa taistelee GTP-luokan sekä kokonaiskilpailun voitosta. LMP2-luokkaan on ilmoittautunut 13 autoa, GTD Pro:ssa on 12 ja GTD:ssä 22.


Facebook kommentit