Ensimmäinen kausi nelivetoisen ratissa toi Benjamin Korholalle Suomen mestaruuden

10.10.2023 / 16:49
Benjamin Korhola ja Pekka Kelander, SM2-luokan Suomen mestarit (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Ennen kautta 2023 ei Benjamin Korhola ollut saavuttanut yhtään luokkavoittoa rallin SM-sarjassa. Tänä vuonna luokkavoittoja tuli kolme ja niiden myötä SM2-luokan Suomen mestaruus.

Rautio Motorsport -tiimin Benjamin Korhola, 20, voi olla tyytyväinen kilpailukauteensa vuoden 2023 osalta. Tammikuussa Rovaniemellä Tunturirallista tullut uran ensimmäinen SM-sarjan luokkavoitto siivitti Korholan ja kartanlukija Pekka Kelanderin lopulta hurjaan lentoon ja kolmen osakilpailuvoiton, sekä kuuden palkintosijoituksen myötä tuloksena oli SM2-luokan Suomen mestaruus ylivoimaisella piste-erolla.

– Hyvät fiilikset! Iso kiitos kartturille, huoltomiehille, tiimille, yhteistyökumppaneille ja kaikille kannustajille tästä kaudesta, Korhola hehkutti tiedotteessaan Kokkolassa ajetun kauden viimeisen SM-rallin jälkeen.

Korholan johto SM2-luokassa ennen Kokkolan finaalia oli 16 pistettä toisena olleeseen Henri Hokkalaan nähden. Mikäli Hokkala olisi voittanut kauden päätösosakilpailun, olisi Korholan pitänyt olla vähintään kolmas, jotta mestaruus menisi Korholan nimiin. Kun Hokkala ajoi ulos kilpailun kahdeksannella erikoiskokeella, varmistui Korholan mestaruus jo ennen maalia. Korhola kukisti Hokkalan 41 pisteellä ja SM-pronssin pokkasi puolestaan Toni Herranen.

– Hieman tyhjä olo, kun mestaruus ratkesi jo nyt, kun ralliakin on vielä jäljellä. Ajellaan vielä tämä maaliin rauhassa ja tuuletellaan sitten, Kokkolasta kauden kolmannen kakkossijan napannut Korhola kommentoi, kun matkaa maaliin oli vielä kolmen erikoiskokeen verran ja mestaruuden ainoa uhkaaja ulkona kilpailusta.

Korhola kilpaili nyt ensimmäisen kautensa SM-sarjassa nelivetokalustolla. Kausi oli Korholalle muutenkin menestyksekäs, kun uran ensimmäinen Suomen MM-ralli päättyi WRC3-luokan voittoon ja debyytti Rally2-auton ratissa Espanjassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, asfaltilla ajetussa Rally Bajo Aragonissa, toi myös voiton. Korhola ja Kelander kilpailivat Espanjassa Hyundai i20 N Rally2 -autolla.

SM2-luokan SM-pisteet 2023

Kuljettajat

1) Benjamin Korhola 145
2) Henri Hokkala 104
3) Toni Herranen 83
4) Ville Ruokanen 81
5) Henri Timonen 60
6) Kristian Nieminen 48
7) Jesse Kallio 39
8) Jani Luhtaniemi 20
9) Jarmo Honkanen 19
10) Tuomas Vihtari 17

Kartanlukijat

1) Pekka Kelander 145
2) Kimmo Pahkala 104
3) Timo Pallari 61
4) Jussi Kärpijoki 60
5) Sebastian Virtanen 49
6) Valtteri Nieminen 48
7) Jussi Lindberg 46
8) Samu Vaaleri 34
9) Mikko Lukka 20
10) Juha-Pekka Jauhiainen 20

 

 

Lue myös! Rallin SM-sarjan kauden loppupisteet ja tilastot

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit