MOTORSPORT

Erkka Korpiaho jälleen tyly isäntä, Niclas Grönholm ajoi kolmanneksi – “Marttilassa oli upea talvirieha”

OP Rallisprint ja Crosskart -kilpailu viime sunnuntaina Marttilassa keräsi lähtöviivalle useita mielenkiintoisia nimiä. Rallisprintin puolella Erkka Korpiaho oli jälleen kerran “isäntä omilla maillaan” lyöden lopputuloksiin sellaisen ajan, että päivän nopeimmasta kuljettajasta ei ollut pienintäkään epäselvyyttä.

Salon Urheiluautoilijoiden nyt neljännen kerran Erkka Korpiahon maille rakennetulla jääradalla Marttilassa järjestämä kansallinen kilpailu keräsi lähtöviivalle yhteensä 102 rallisprint- ja crosskart-kuljettajaa ja katsojia paikan päälle noin 1000. Kilpailun tiedotteen mukaan leuto talvi toi pientä huolta järjestäjille radan suhteen, mutta huoli osoittautui lopulta kuitenkin turhaksi, sillä hyvin tehty jäädytystyö piti radan ja olosuhteet kunnossa.

– Kilpailu sujui hienosti, ilman ylimääräisiä taukoja, katsojat viihtyivät ja kilpailijat saivat ajaa hyvissä olosuhteissa. Marttilassa oli upea talvirieha, kuten Salon UA tapahtumaa kutsuu, Salon Urheiluautoilijoiden Timo Rinnekari hehkuttaa tiedotteessa.

Marttilan talviriehassa kilpailtiin luokkasijoituksista ja yleiskilpailussa palkittiin kolmen kärki niin kaksi-, kuin nelivetokalustolla kilpailleiden osalta. Rallisprintin puolella päivän nopeimmasta ajasta vastasi viimevuotiseen tapaan isäntä itse, eli Erkka Korpiaho, jonka paras aika (3.18,65) oli yli neljä sekuntia nopeampi kuin toiseksi ajaneella Jukka Tenholla (3.22,72). Kärkikaksikko kilpaili Mitsubishilla.

 

Kuva: RPF
Jukka Tenhon nopein aika riitti toiseen sijaan, mutta ero Erkka Korpiahoon venähti yli neljään sekuntiin (Kuva: RPF).

 

Kuva: RPF
Niclas Grönholmin visiitti rallisprintin puolelle toi yleiskilpailun kolmannen sijan (Kuva: RPF).

 

Crosskartissa Shengeliya jälleen nopein

Rallisprintin hallitseva Suomen mestari Mika Lemmetti Toyota Starletillaan, sekä rallicrossin MM-sarjassa viime vuosina kilpaillut Niclas Grönholm Subarulla ajoivat täsmälleen saman ajan (3.25,91) ja sijoitus oli kolmas. Korpiaho kilpaili junioreissa ollen luonnollisesti myös tämän luokan ykkönen ennen Mikko Haatajaa ja Timi Niiniä. Naisten kärkikolmikon muodostivat Netta Kunttu, Laura Suvanto, sekä Aino Karkkula. Nuorten luokassa ainoana osallistujana kilpaillut Jonna Valme olisi ajallaan ollut myös naisten luokan ykkönen.

Senioreissa Matti Sallasmaa kirjautti voiton lähes viiden sekunnin erolla ennen Pentti Porkoa. Kai Mäkelä sijoittui kolmanneksi. Historic-luokan voittoon ajoi Kimmo Juhannusvuori ennen Juha Laaksosta, sekä Markku Taipaletta ja V1600-luokassa puolestaan nopein oli Erkka Lindstedt, toiseksi sijoittui Juha Selänne ja kolmas oli Sami Vepsä.

Crosskartin isommassa luokassa viimevuotisen voittonsa uusi Alexander Shengeliya, joka kukisti toiseksi sijoittuneen Gunnar Almin kolmen kierroksen kokonaistuloksissa reilulla neljällä sekunnilla. Kolmanneksi ajoi Petro Koski. Luokkavoittoihin ajoivat lisäksi Alex Anttila, Miko Vähälummukka, sekä Konsta Saarinen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com