MOTORSPORT

Eronen pistekakkosena rallisprintin SM-sarjan kesätauolle – “Sarjasijoitus on yllättävänkin hyvä”

Rallisprintin SM-sarjassa ajetaan kauden aikana yhteensä kuusi osakilpailua, joista kaksi talven lumilla, kaksi asfaltilla alkukesällä ja kaksi osakilpailua soralla syksyn koittaessa.

Toukokuun aikana ohjelmassa oli kaksi kilpailua kestopäällysteellä, Vihdissä ja Kauhajoella, joissa kärkivauhtia pitivät asfaltille erikoistuneet autot ja kuskit. Alkukauden jälkeen nelivetoisten sarjan SM-pistejohtoa pitänyt Janne Eronen lähti mielenkiinnolla kokeilemaan, kuinka vauhti riittää ralliautojen luokassa Skoda Fabia R5 -mallilla.

RTE-Motorsportin kuljettaja teki tietoisen valinnan, puhtaasti taloudellisista syistä, olla muuttamatta ralliautoa asfalttipinnalle paremmin sopivaksi. Sora-alustalla iskukyky ei riittänyt oman luokan kolmatta sijaa korkeammalle. Sijoitus oli siis sama molemmissa asfalttikisoissa. Vihdissä ero kärkeen oli 1,45 sekuntia ja Kauhajoella lähes kolme sekuntia.

– Valmistauduin järkevästi ja ennen ensimmäistä kisaa kävin harjoittelemassa perusajoa ja pujottelua keilojen välissä. Ennen viime viikonlopun kisaa kävin myös ajamassa Lapuan radalla ja kalusto tuntui hyvältä, Eronen kertasi.

– Auto ja renkaat toimivat niin hyvin kuin mahdollista. Asfaltilla ajamiseen ei mitään erikoista poltetta itselle jäänyt, liekö sitten menestyksen puutteella vaikutusta asiaan. Olosuhteet huomioiden olivat lopputulokset sellaiset, mihin näillä puuroilla pystyttiin. Jossittelun varaa jäi, kuten tässä lajissa aina. Sarjasijoitus on yllättävänkin hyvä eli toinen, joten siinä suhteessa voi olla tyytyväinen, Eronen päätti.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen 15. syyskuuta Leppävirralla.

Teksti: Jarno Saari, Janne Erosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com