MOTORSPORT

Eroselle katkera keskeytys kärjestä: “Jonkun verran syö miestä”

Ralli SM-sarjan talvikausi ajettiin päätökseen viikonloppuna Kuopion Tahkovuorella, jonne Janne Eronen lähti varsin toiveikkaana hakemaan jatkoa hyvin alkaneelle rallivuodelle. Alla oli myös tuore voitto testikisana ajetusta Kontiolahden pienoisrallista.

Kahdella palkintosijalla kautensa käynnistänyt Janne Eronen oli lähellä paketoida talven huipputuloksella, mutta hän joutui pettyneenä keskeyttämään SM2-luokan johtopaikalta Tahko-rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Edellisen osakilpailun toinen sija oli siis lähellä kirkastua, sillä Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä onnistuivat nousemaan parhaimmillaan jo 30 sekunnin karkumatkalle.

– Kaksi ekaa pätkää tuli muuten hyvin, mutta EK1:llä oli sattunut pieni nuotinteko virhe, jonka seurauksena meinasi tulla heti lapiohommia, Eronen kertoili.

– Huollon jälkeen oli tarkoitus hyökätä, joka suunnitelma onnistuikin hyvin. Erityisesti nelospätkä oli minulle mieleinen. Sarjajohtaja Eerik Pietarisella oli siellä rengasongelmia, joten meidän onnistuttua hallussa oli tauolla jo hyvä johto.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Erosen autokunnalla oli vielä 20 sekunnin etumatka. Viimeisellä EK:lla monet kärsivät teknisistä ongelmista, ja epäonni kohtasi myös kärjessä ajanutta Mitsubishi Lancer -kuskia.

– Öljynjäähdytin meni rikki ja se aiheutti moottorivaurion. Kyllä söi jonkun verran miestä, kun jäätiin sinne pätkän varteen. Jokusia voimasanoja tuli suusta.

– Jos oikein yrittää ajatella positiivisesti, niin olimme kilpailukykyisessä vauhdissa hyvän ennakkovalmistautumisen jäljiltä. Tahkolle kyllä päätettiin lähteä kiusaamaan Pietarista tosissaan – itseni ja muiden yllätykseksi siinä hyvin myös onnistuttiin.

– Kesä ja sorakeli on meille parempi olosuhde ja mukavampi alusta, joten yritetään sitten jatkaa siitä mihin nyt jäätiin, Eronen päätti.

Keskeytyksestä huolimatta Eronen säilytti sarjataulukon kolmannen sijansa. SM-sarjan kesäkausi alkaa Riihimäellä 19.-20. toukokuuta.

Lähde: Janne Erosen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com