MOTORSPORT

Esa Ruotsalainen ajoi huippuvauhtia Mikkelissä ja nousi pistejohtoon

Mikkelissä viikonloppuna ajettu SM Vaakuna-Ralli sujui vauhdillisesti erinomaisesti Esa Ruotsalaisen autokunnan osalta. Ruotsalainen hallitsi SM4-luokaa aina päätöspäivän viimeisille erikoiskokeille asti, ennen kuin harmillinen virhe maksoi kilpailun voiton.

Luokkavoiton menetyksestä huolimatta Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Enni Mälkönen saivat olla tyytyväisiä toiseen sijaan, kun he nousivat SM-pistetaulukon johtopaikalle kahden osakilpailun jälkeen.

Honda Civicillä kisaava Ruotsalainen kävi totista vääntöä voitosta moninkertaisen Suomen mestarin Joonas Lindroosin kanssa. Avauspäivän kahden erikoiskokeen jälkeen he olivat aivan tasa-ajalla ja jakoivat johtopaikan.

Saarijärveläinen näytti toisena kisapäivänä parasta vauhtiaan ja oli luokkansa nopein kolmella ensimmäisellä EK:lla. Erot olivat kuitenkin erittäin pieniä, kun Lindroos oli jäänyt vain 4,4 sekunnin päähän.

Huoltotauon jälkeen Lindroos puolestaan onnistui paremmin ja nousi johtoon vain 0,1 sekunnin turvin.

– Sen jälkeen lähdin kovalla yrityksellä EK7:lle, ja olimmekin jo kolmisen sekuntia edellä väliajoissa. Sitten tapahtui pieni erhe, joka vei voittosaumat: tiukkaan mutkaan jarrutuksessa en saanut vaihdetta ajoissa pykälään. Auto pääsi pyörähtämään ja jouduin pakittamaan, harmitteli Ruotsalainen noin 15 sekunnin menetystään.

– Sen jälkeen oli enää yksi pätkä jäljellä. Siellä ajoimme hyvät pohjat, mutta eroa oli liikaa kirittäväksi ja maalissa eroa Lindroosiin jäi neljä sekuntia.

– Tämä oli nyt toinen ralli peräkkäin, kun mahdollinen luokkavoitto lipsahtaa otteesta. Ei pidä kuitenkaan harmitella menneitä, sillä tuloksellisesti sarja on alkanut positiivisesti kahden palkintosijan myötä. Vauhti tuntuu olevan nyt hyvällä tasolla, Esa summasi.

Lähde: Esa Ruotsalainen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com