MOTORSPORT

Esa Ruotsalainen odottaa kovaa kisaa Tunturin luokkavoitosta: “Vauhti riittää”

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli käynnistää tulevana viikonloppuna Ralli SM -kauden vuosimallia 2017. Esa Ruotsalainen on asettanut kovat tavoitteet SM4-luokkaan, josta hän saavutti SM-hopeaa viime kaudella.

Saarijärven UA:n kuljettaja jatkaa etuvetoisella Honda Civicillä, jolla hän nyt alkavalla kaudella jatkaa tiukasti voittojen tavoittelua.

– Vaiherikkaan viime kauden jälkeen mielessä kävi myös nelivetoinen auto, mutta monikin asia tuki sitä ajatusta, että jatketaan samassa luokassa ja tutulla kalustolla. On ainakin tiedossa, että vauhti riittää, Esa Ruotsalainen toteaa.

– Nyt on hyvä paketti kasassa, mutta raskas rutistus oli saada kaikki valmiiksi. Kohta koko tiimi päästään palkitsemaan kauden hienoimmalla kilpailulla eli Tunturirallilla.

Tiimissä nähdään myös uutta väriä, kun Ruotsalainen on aloittanut yhteistyön kokeneen kartanlukijan Hannu Lammisen kanssa.

– Viime vuoden lopulla tehtyjen nuottiharjoitusten ja yhteisten testikilometrien perusteella uskon, että yhteistyö tulee toimimaan hienosti. Odotan jo innolla, että päästään nuotittamaan Tunturin reittiä. Tulossa on varmasti ikimuistoinen viikko ja seikkailu, kertoo Joensuun UA:ta edustava Lamminen.

Esa Ruotsalainen on aina viihtynyt hyvin Rovaniemen osakilpailussa, josta parhaana sijoituksena on yleiskilpailun kuudes sija kolmen vuoden takaa. Sen jälkeen hän on vauhdillisesti hallinnut SM4-luokkaa kahtena edellisenä vuonna, mutta tekniset ongelmat ovat vieneet voittosaumat.

– Varmasti tulee taas kovaa vääntöä ja uusiakin nimiä on luokkaan ilmoittautunut. Menestyminen ei ole missään SM-sarjan luokassa helppoa. Avoimin mielin ja hyvällä itseluottamuksella lähdetään katsomaan mitä kausi 2017 tuo tullessaan.

– Tässä vaiheessa jo haluan välittää kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, jotka ovat mukana tiimimme vauhdissa tänä vuonna, Esa päätti.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lähde: Esa Ruotsalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com