Esa Ruotsalaisen Vetomies-kilpailusta vaikeuksien sävyttämä – “Toki harmittaa aika paljon”

2.8.2017 / 03:49
Esa Ruotsalaisen Vetomies-kilpailu oli vaikeuksien sävyttämä (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin ohessa ajettu Vetomies-kilpailu käynnistyi Esa Ruotsalaiselta loistavasti, mutta sen jälkeen tekniset murheet veivät parhaan terän ja kilpailu päättyi lopulta keskeytykseen.

Harjun kaupunkierikoiskokeella perjantaina Honda-kuljettaja ajoi pohja-ajan ja siirtyi Vetomies-kisan kärjessä yötauolle.

– Olin tyytyväinen Harjun vetoon. Se taisi olla MM-sarjan puolellakin viidenneksi nopein aika kaksivetoisten autojen joukossa, Esa Ruotsalainen kertoi.

Toiseen kilpailupäivään Ruotsalaisen tiimi lähti hyvillä mielin ja latautuneena, mutta aamun ensimmäisellä ek:lla alkoi heti murheet.

– Pihlajakoskella katkesi pakoputki, kun tie oli syöpynyt yhdessä hidastekierrossa niin huonoksi. Kartanlukija Enni Mälkönen joutui oikein huutamaan nuottia, että se kuului. Lisäksi auton pohjan läpi tuli savua, kun pakosarja puhalsi kuumat pakokaasut pohjaan.

Huollossa pakoputki saatiin osittain korjattua, mutta katalysaattoriin oli mennyt soraa, jonka vuoksi auto ei jaksanut kulkea normaalisti Päijälässä.

– Sen pätkän puolivälissä yksi paikka pääsi yllättämään. Olin nuotituksessa merkannut paikan huomiolla. Jouduin nypylle tullessa vaihtamaan normaalia pienemmän vaihteen tehonpuutteesta johtuen ja linja lähti valumaan leveäksi. Yritin korjata tilanteen pistämällä auton menemään perä edellä, mutta ei se noussut ojasta, vaan kippasi pehmoisesti katolleen. Pääsimme vielä jatkamaan, mutta pyöränkulmat olivat sekaisin ja rikkinäinen tuulilasi haittasi näkyvyyttä.

Aikaero kärkeen oli kasvanut Ouninpohjan jälkeen jo niin suureksi, että autokunta päätti keskeyttää säästäen renkaita ja kalustoa.

– Toki harmittaa aika paljon, kun olimme ladanneet paljon tähän kilpailuun ja olimme heti hyvässä vauhdissa johtaen kilpailua ennen kaatoa. Olen pahoillani kaikkien meitä kannustamaan tulleiden, sekä yhteistyökumppaneiden puolesta, että kilpailumme päättyi näin. Nyt keskitymme syyskuussa jatkuvaan Rallin SM-sarjaan ja siellä mestaruuden tavoitteluun, Ruotsalainen päätti.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit