MOTORSPORT

Esapekka Lapilta huikea esitys Korsikan kakkospätkällä – “Ihan ok aika”

Esapekka Lappi kilpailee nyt ensimmäistä kertaa Korsikan vaativassa MM-rallissa WRC-kalustolla, mutta heti toisella erikoiskokeella Toyota-kuljettaja oli lähellä kellottaa nopein aika.

Esapekka Lappi on osallistunut Korsikan MM-ralliin urallaan aiemmin vain kerran, kun hän ajoi Skodalla WRC2-luokassa toiseksi syksyllä 2015. Nyt alla on ensimmäistä kertaa WRC-kalusto tässä vaativassa asfalttirallissa ja vauhti avauserikoiskokeella oli sen mukaista, kun Lappi kellotti yhdeksänneksi nopeimman ajan jääden pohja-ajan tehneestä Sebastien Ogierista 43,2 sekuntia.

– Rehellisesti sanottuna olen tyytyväinen tähän. Olin melko rentoutunut koko ajan ja sain heti hyvin rytmistä kiinni, Lappi kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Lappi on aiemminkin osoittanut pystyvänsä omaksumaan uusia asioita nopealla tahdilla, hyvänä esimerkkinä viime kesänä voitto Suomen MM-rallissa, kun alla oli ensimmäistä kertaa WRC-kalusto kotikilpailussa. Mutta siitä huolimatta Korsikan MM-rallin toiselle erikoiskokeelle syntynyt toiseksi nopein aika, vain kaksi sekuntia Ogieria hitaammalla noteerauksella, on melkoinen sensaatio. Kaiken lisäksi Lappi ei ollut tyytyväinen autonsa toimintaan.

– Autolle täytyy tehdä jotain. Se oli jo hieman parempi tällä erikoiskokeella, mutta en silti ole täysin tyytyväinen siihen. Ihan ok aika, Lappi totesi vaatimattomasti.

Kokonaistilanteessa Lappi on sijalla seitsemän, 45,2 sekunnin päässä kärjestä. Tallikavereista Jari-Matti Latvala on Lapin takana ja suomalaiskaksikon välinen aikaero on 7,8 sekuntia.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com