Esapekka Lapin synkkä kausi sai jatkoa Portugalin keskeytyksen myötä

2.6.2019 / 12:26
Esapekka Lapin taival Portugalissa päättyi keskeytykseen (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi starttasi Portugalin MM-rallin päätöspäivään turvallisen tuntuiselta viidenneltä sijalta, mutta heti aamupäivä toi Citroen-kuljettajalle ison pettymyksen.

Esapekka Lappi oli lauantain jälkeen Portugalin MM-rallissa viidentenä ja kuudentena ollut Teemu Suninen oli varsin turvallisen tuntuisen 25,2 sekunnin päässä takana, kun ajamatta oli enää reilut 50 ek-kilometriä. Heti sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella Lappi kuitenkin kaatoi autonsa hitaasta vauhdista neulansilmämutkassa, pääsi jatkamaan kilpailua, mutta Suninen nousi jo 6,1 sekunnin päähän.

Seuraavalla erikoiskokeella Lapin väliajat alkumatkasta lupailivat hyvää, auto näytti toimivan kohtuu hyvin, mutta sitten osuma penkkaan rikkoi vasemman takapyörän ripustuksen. Lappi putosi kuudenneksi ja erikoiskokeen maalissa epäilykset edessä olevasta keskeytyksestä osuivat valitettavasti oikeaan. Siirtymäosuudella yritys saada auto ajettavaan kuntoon ei onnistunut ja näin Lapille merkittiin tilastoihin jo kauden kolmas keskeytys.

Viime vuonna kuljettajien MM-pisteissä viidenneksi sijoittunut Lappi vaihtoi kahden Toyota-kauden jälkeen täksi vuodeksi Citroenille. Kauden toisesta osakilpailusta Ruotsista helmikuussa tuli hieno toinen sija, mutta sen jälkeen tulokset ovat olleet heikkoja ja kolmesta viimeisimmästä MM-rallista Lappi on joutunut keskeyttämään ajovirheen seurauksena kahdesti.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Asturacing


Facebook kommentit