MOTORSPORT

Esapekka Lappi keräsi kehut, mutta tietää tason: ”Aika paljon on opettelemista vielä”

WRC-debyyttinsä Toyota Yariksella viikonlopun Portugalin MM-rallissa ajanut Esapekka Lappi oli suoritukseensa tyytyväinen. Hän oli lopulta kilpailun kymmenes, ja yhtenä kohokohtana oli päätöserikoiskokeen neljänneksi nopein aika.

”Powerstagella” suomalaiskuskin taakse jäivät mm. tallikaverit Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen sekä kisan voittanut maailmanmestari Sebastien Ogier.

Ainoa kosmeettinen harmi Lapin suorituksessa tapahtui lauantaina, kun Toyota lipesi irtohiekalta päin kalliota. Aikatappiota kertyi viitisen minuuttia. Ilman tätä Lappi ja kartanlukija Janne Ferm olisivat taistelleet jopa kuudennesta sijasta.

WRC2-maailmanmestari selvisi ensimmäistä WRC-kisastaan kuitenkin kuivin jaloin.

– Ilmeisesti ihan tyytyväinen se Tommi (tallipäällikkö Tommi Mäkinen) oli. Hän sanoi, että anna mennä fiiliksellä, ja jos tuntuu hyvältä niin lasket vaan menemään. Jos sattuu, niin sitten sattuu. Se kuuluu tähän hommeliin. Et sinä muuten opi miten ajetaan kovaa. Vähän se nyt lipsahti kallioon, ja otetaan siitä opiksi. Raakaa on kyllä kyyti tällä tasolla. Pakko on vaan koittaa mennä. Muuten ei opi, Lappi sanoi UrheiluUutiset.comille.

Lappi hämmästeli aidosti kilpakumppaneidensa tasoa ja suoritusvarmuutta.

– Nyt tajusi miten täydellinen ajon täytyy olla. Yhdelläkään erikoiskokeella et voi pumpata missään. Jos sen teet edes kerran, niin tiedät hävinneesi. Tai jarrutat kerran liian aikaisin. Nämä kaverit vetävät niin täydellisesti näitä pätkiä. Heidän rutiininsa ja itseluottamuksena on jotain aivan uskomatonta. Jos saisi itse edes yhden erikoiskokeen menemään, mutta että joka pätkän, niin huhhuh. Aika paljon on töitä tehtävänä että samalle tasolle pääsee, Lappi tuumi.

Päätöserikoiskokeen neljänneksi nopein aika nosti lopullisesti hymyn Lapin korviin.

– Kaikkeni pistin peliin, ja alussa vähän liikaakin. Ei siinä mitään tilanteita ollut, mutta meni vaan jotenkin huonosti. Perse jäi monta kertaa laahaamaan pöperölle. Loppu tuli sitten vähän paremmin. Mutta olen tyytyväinen, että olin näinkin lähellä jo ensimmäisessä kisassa. Ja powerin pisteet olivat jopa kovempi juttu kuin kokonaissijoitus.

Lapin seuraava WRC-kisa odottaa jo runsaan parin viikon päästä. Hän on mukana Italian MM-rallissa Sardiniassa.

– Paljon on oppimista. Pitää oppia paremmin renkaitakin, että miten kova ja pehmeä toimivat, ja miten niillä kuuluu ajaa ja miten niitä voi säästää. Ja varmaan autoakin voidaan muuttaa itselleni paremmin sopivaksi. Tässä on aika monta monessa vielä. Tämä ei ole ihan mustavalkoista miltä se kotisohvalle näyttää, Lappi summasi.

Tommi Mäkinen antoi tuoreimmalle suojatilleen hyvän arvosanan.

– Esapekka teki fantastista työtä ottamalla kolme MM-pistettä WRC-debyytissään. Miten hän nosti vauhtiaan, se oli vaikuttavaa. Hänellä on vahva tulevaisuus edessään, Mäkinen sanoi Toyota-tallin tiedotteessa.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com