Esapekka Lappi vihdoin tositoimiin: “Ajotauko ei meitä pysäytä”

8.6.2016 / 14:16
Esapekka Lappi ja Janne Ferm hakevat menestystä Sardiniasta. (arkistokuva: Skoda Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Esapekka Lappi ajaa viikonloppuna Italian MM-rallissa Sardiniassa. Suomalaiselle Skoda-kuskille ehti kertyä peräti neljä kuukauden ajotauko, sillä edellinen MM-startti tapahtui helmikuussa Ruotsissa.

Lappi sanoo, että ajohalut olivatkin jo kovat.

– Ei me mitenkään altavastaajina lähdetä, vaikka taukoa onkin. Eihän ajorutiini ole tietenkään se sama mikä voisi olla, jos koko ajan ajaisi. Mutta ollaan sitä ennenkin oltu pitkällä tauolla. Viime vuonnakin oli yli puoli vuotta taukoa, mutta sitten kun mentiin Portugaliin, niin pystyttiin heti taistelemaan voitosta. Ei se tauko meitä mihinkään pysäytä. Maanantaina ajettiin vähän testiä, ja nyt on jo kova halu päästä vetämään, Lappi sanoo.

– Tottakai fiilis on pirun hyvä. Jotenkin oli tosi leppoinen olo tulla tänne. Tuttu paikka, on lämmintä, aurinko paistaa, meri on vieressä, ja ruokakin on hyvää. Tosi rentoutunut ja hyvä tunne ennen rallia, Lappi korostaa.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm johtivat Sardiniassa viime vuonna, mutta putosivat pienen ajovirheen seurauksena kauas kärjestä ja luokkansa yhdeksänneksi. Suomalaisparin tavoitteena on luonnollisesti voitto.

– Tottakai tavoite on aina se, että katsotaan kuka on toinen. Viime vuonna kaveri (Yuriy Protasov), joka voitti tämän luokan, aloitti sijoilla 5-8, mutta sieltä hän nousi kun muilla oli ongelmia ja hänellä ei. Selviytymiskisa tämä on kuitenkin meidän luokan autoille. Ehkä tuo on vähän se taktiikka, millä pitää lähteä vetämään. Tämä ei ole sama kuin Suomessa, että vedetään vaan kaasu pohjassa. Pitää katsoa kiviä, ja kun se sitten osuu oikeaan paikkaan, niin se on siinä, Lappi muistuttaa.

– On se varmaan vähän tuuristakin kiinni, mutta jos me ei nyt uskottaisi mihinkään tuuriin. Kaikkien pitää ansaita oma tuurinsa. Toivottavasti me ollaan ansaittu omamme, Lappi miettii.

Kilpailu alkaa torstai-iltana ja jatkuu sunnuntaiseen iltapäivään. Lappi on WRC2-sarjan yhteispisteissä 11:ntenä, kun taskussa on vasta pisteet Ruotsista.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Jari-Matti Latvalan ajatukset MM-taistelusta ja Teemu Sunisen kommentit managerisuhteestaan


Facebook kommentit