MOTORSPORT

Eskelinen ja Gerskowski Valencian MM-avauksessa viides – “Olisi pitänyt olla aggressiivisempi”

Espanjan Valencian moottoriurheiluradalla viikonloppuna ajettavissa Lamborghini Blancpain Super Trofeo ratasarjan MM-osakilpailuissa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen australialainen tallitoveri Ben Gersekowski ovat lauantaina ajetun ensimmäisen lähdön jälkeen erinomaisissa hyökkäysasetelmissa, kun tittelit ovat jaossa sunnuntai-aamuna ajettavassa 50 minuutin mittaisessa huipentumassa.

Puolipilvissä Suomen kesästä tutussa säätilassa ajetussa ensimmäisessä finaalilähdössä Mikko Eskelinen ja Ben Gerskowski onnistuivat välttämään suuremmat draamat ja upeasti 11. lähtöruudusta nousivat viidenneksi korkeimmille mestaruuspisteille. Kaksikko oli jopa kiinni palkintokorokesijoituksessa, mutta kovan kilvanajon myötä Gersekowski kuitenkin sortui pieneen ajovirheeseen, joka johti spinnaukseen ja putoamiseen ulos kolmen parhaan joukosta.

Maalilipulle saksalaisen Leipert Motorsportin Lamborgnini Huracanilla kilpaillut kaksikko saapui lopulta 10,530 sekuntia palkintokorokkeen alimman sijan napannutta georgialaista Shota Abkhazavaa hitaampana. Voittajasta ja eilen PRO-AM-luokan Euroopan mestaruuden napanneesta sveitsiläisestä Adrian Amstutzista Mikko ja Ben jäivät lopulta 40,638 sekuntia. Kilpailua väritti lukuisat kanssakilpailijoiden kolaritilanteet, sekä ulosajot.

– Aika-ajoissa kiersin Valencian neljän kilometrin mittaisen ja todella teknisen radan vain 1,156 sekuntia paalupaikkamiestä hitaammin. Koska taso tässä Lamborghini Super Trofeo sarjassa on erittäin kova, riitti tuo silmänräpäys vasta 11. lähtöruutuun, josta kuitenkin, erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen nousimme viidennelle sijalle. Se takaa meille hyvät lähtökohdat huomenna aamusta ajettavaan kilpailukauden huipentumaan, johon huomenna starttaamme kärkimiesten takaa neljännesta ruudusta, Eskelinen kertoo.

– Kieltämättä omalla ajovuorollani olisi minun pitänyt olla hieman agressiivisempi, koska kun kanssakilpailijat sortuivat ajovirheisiin, niin olisin ajovuorollani pystynyt nousemaan enemmän kuin kolme sijaa. Kuljettajanvaihdon jälkeen Ben ajoi erinomaisesti kunnes kova yritys johti epäonniseen spinnaukseen ja putoamiseen ulos palkintokorokkeelta. Silti viidenneksi korkeimmat mestaruuspisteet ovat meille lähtökohtiin nähden hunajaa ja takaavat sen, että huomisesta finaalien toisesta osasta tulee vähintäänkin enemmän kuin jännittävä, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo AM-luokan huipentuma starttaa sunnuntaina Suomen aikaa klo 11.40. Eskelisen ja Gersekowskin lisäksi PRO-AM luokan uusi Euroopan mestari Adrian Amstutzilla, sekä Leipert Motorsportin toisella kuljettajalla, AM-luokan Euroopan mestaruuden eilen napanneella nigerialaisella Nouri Shaninilla on huikeat mahdollisuudet tuplamestaruuksiin. Eskelinen ja Gersekowski ovat luvanneet laittaa huomenna kaiken osaamisensa peliin ja heidän minimitavoitteenaan on palkintokorokesijoitus.

Lähde: Mikko Eskelisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com