Eskeliselle ja Ebenalille Fujista kakkossija – “Olin satavarma, että kilpailumme loppuisi siihen”

21.8.2017 / 18:19
Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal ajoivat Fujissa sunnuntaina toiseksi (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Neljättä peräkkäistä kilpailukautta kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa ja nyt ensimmäistä kokonaista sen Aasian mestaruussarjassa urakoiva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat PRO-AM-luokasta upean kakkossijan Suomen aikaa sunnuntai-aamuna Japanin Fuji tulivuoren juurella ajetusta kilpailukauden kahdeksannesta osakilpailuista.

Lauantaisessa seitsemännessä kilpailussa jarrumurheiden takia neljännelle sijalle jäänyt saksalaisen Leipert Motorsport tiimin kaksikko, Mikko Eskelinen ja Maxx Ebenal, starttasi PRO-AM-luokan kärkisijalta toiseen 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. Draamaa ei vaihtelevissa olosuhteissa ajetusta kilpailusta puuttunut, kun se alkoi jo heti ensimmäisestä mutkasta.

Edelliset kolme osakilpailua luokkansa voittanut japanilaiskuljettaja Toshiyaki Ochiai syöksyi pääsuoran päässä olleeseen tiukkaan oikealle kääntyneeseen mutkaan puolittain radan ulkopuolelta, eikä hän saanut autoa pysähtymään ajoissa vaan osui niin Eskelisen autokunnan Maxx Ebenalin ajamaan autoon, kuin kahteen muuhun kanssakilpailijaan. Osuman myötä Ebenal putosi kärkisijalta kolmanneksi ja samalla yleiskilpailun kymmeneksi, josta hän kuitenkin pystyi 23 minuutin ajovuoronsa aikana nousemaan takaisin PRO-AM luokan johtoasemaan.

Epäonnistuneen syöksyn seurauksena kilpailun tuomaristo langetti Ochiaille varikon läpiajorangaistuksen ja hänen autokuntansa jäi sen myötä kolmanneksi. Lauantaina toiseksi ajanut saksalainen Carrie Schreiner joutui myös osalliseksi kolariin, jonka myötä hän kärsi rengasrikon ja sen seurauksena jäi sunnuntaina palkintokorokesijoitusten ulkopuolelle.

Kilpailun puolivälissä Ebenal toi auton Eskeliselle, joka pitkään yritti pidätellä suvereenisesti PRO-AM-luokan sarjajohtajaa Rik Breukersia takanaan. Kuitenkin, avausmutkan osumasta johtuen, auton ohjaus ei ollut enää iskussa ja Eskelinen joutui vikuroivalla autollaan lopulta taipumaan Breukersin painostuksen alla. Silti kauden kolmas hopeasija ja toiseksi korkeimmat sarjapisteet pitivät suomalaiskuljettajan hymyn herkässä.

– Kun televisiokuvista näin kanssakilpailijan syöksyn ja osumisen tallitoveriini niin olin satavarma, että kilpailumme loppuisi siihen. Onneksi Maxx pääsi jatkamaan ja suorituksensa päätteeksi toi auton minulle PRO-AM-luokan kärkisijalla. Kun omaa kilpailusuoritustani lähdin tekemään, niin välittömästi huomasin, että ainakin renkaiden aurauskulmat olivat sekaisin ja se näkyi alavireisissä kierrosajoissani enkä siten voinut taistella Breukersia vastaan. Kun hän lopulta suhahti ohitseni, niin päätin jättää taistelun sikseen ja tyytyä toiseksi korkeimpiin mestaruuspisteisiin, jotka olivat enemmän kuin tervetulleita eilisen jarrumurheiden jälkeen, Eskelinen kertoo.

– Sarjatilanteessa kahdeksan osakilpailun jälkeen hollantilainen Rik Breukers ja hänen hongkongilainen tallitoveri Nigel Farmer ovat jo karanneet 21 pisteen karkumatkalle. Vastaavasti kolmantena oleva saksalainen Carrie Schreider ja hänen australialainen tallitoveri Richard Goddard ovat meistä 16 pistettä, joten luottavaisin mielin saamme kuukauden päästä jatkaa kilvanajoa Kiinan Shanghaissa. Realistisesti ajateltuna mikäli Breukers ei seuraavissa keskeytyksiä ota, niin hänen autokuntansa tulee tämän sarjan voittamaan ja vastaavasti ilman murheita meille on tarjolla hopeasija. Toisaalta kun muistetaan, että moottoriurheilussa voi sattua mitä tahansa, niin nöyränä kilpailu kerrallaan mennään ja katsotaan miten meidän niissä käy, Eskelinen jatkoi.

Yleiskilpailun voittoon ajoi lauantain tapaan japanilainen Kei Francesco Cozzolino ja hänen malesialainen tallikaverinsa Afiq Yaziz. Käytännössä lauantaina tulleen voiton myötä he ovat jo varmistaneet PRO-luokan Aasian sarjamestaruuden, kun kakkossijalla ollut Leipert Motorsportin toinen autokunta sortui varaslähtöön ja liian lyhyeen varikkopysähdykseen, joiden myötä heille jäi käteen vain kaksi viidettä sijaa. Muutenkin koko kilpailua sävytti tuomariston langettamat ns. “Stop and Go” -rangaistukset niin varaslähdöistä, kuin osumisista kanssakilpailijoihin.

Lamborghini Super Trofeo Aasian ratasarjan viides ja samalla viimeistä edellinen osakilpailuviikonloppu ajetaan syyskuun neljäntenä viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula 1 -radalla.

Teksti: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit