MOTORSPORT

Eskeliseltä rajua kritiikkiä – “Haluan nähdä millaisen kannan AKK ottaa”

Turun ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan neljännessä osakilpailussa Mikko Eskelinen oli avauspäivän jälkeen viidentenä, mutta lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Skoda Fabia R5 Evo kiepsahti nutulleen.

Rallin kolmas erikoiskoe sisälsi runsaasti draamaa. Katsojat olivat niittäneet ulkomutkan puskat ja siten halusivat hämätä kuljettajan näkymää. Vaikka tuomaristo antoi kilpailijoille asiasta niin sanotun lisämääräyksen, paikka koitui niin Eskelisen kuin Benjamin Korholan kohtaloksi. SM1-luokan toisena oleva Korhola pääsi jatkamaan, mutta Eskelisen kisa päättyi siihen. Samalle erikoiskokeelle keskeytti myös sarjajohtaja Roope Korhonen.

– Perjantain kahden erikoiskokeen jälkeen olimme tavoitteidemme mukaisessa vauhdissa ja tarkoituksena oli lähteä nostamaan kyytiä. Ennen kolmatta erikoiskoetta saimme järjestäjän lisämääräyksen katsojien toiminnasta, mutta se ei auttanut, vaan pienen hämäännyksen takia tulin mutkaan väärällä linjalla. Tie loppui kesken ja auto kaatui keskeytyskuntoon. Miehistöön ei onneksi sattunut, Eskelinen kertoo tiedotteessaan.

– Jos maisema olisi ollut samanlainen nuotituksessa, olisin laittanut nuottiini hämää tai hämää paljon, jolloin olisin myös kilpailutilanteessa kiinnittänyt paremmin huomiota asiaan. Nyt kun maisema oli yötauon aikana katsojien toiminnasta muuttunut, olin pienen mutta silti ratkaisevan verran olin myöhässä mutkaan tultaessa.

– Toivon, että Autourheilun Kansallinen keskusliitto laatii säännön, että mikäli katsojat muokkaavat pikataivalta tai sen maisemaa, erikoiskoe perutaan. Muuten tällainen ja tahallinen toiminta ei tule loppumaan, Eskelinen jyrähtää.

SM Mad-Croc Länsirannikon rallin voittoon ajoi Teemu Asunmaa, joka Korhosen ja Korholan ulosajojen myötä sai rauhassa ja täysin nautiskellen ajella kilpailun voittoon. Samalla Asunmaa nousi sarjatilanteessa neljännelle sijalle Roope Korhosen jatkaessa sarjajohtajana 11 pisteen turvin. Seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun puolivälissä Seinäjoen seudulla.

– Vaikka Dynamo Team saa naputeltua kaatuneen autoni takaisin kilpailukuntoon, minun pitää pohtia, onko mielekästä jatkaa kilpailemista Ralli SM-sarjan jäljellä olevissa kolmessa osakilpailussa. Keskeytyksen myötä nollapisteet tarkoittivat käytännössä sitä, että putosimme mitalisijoituksien ulkopuolelle ja siten panosta ei loppukauden osakilpailuissa tule olemaan.

– Lisäksi haluan nähdä, että ottaako Autourheilun Kansallinen Keskusliitto millaisen kannan katsojien aiheuttamaan toimintaan vai hyväksytäänkö, että samainen katsojien ilkivaltainen toiminta saa jatkua, Eskelinen pohtii.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com